Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu

Producătorul vestimentar francez Lacoste își vinde fabrica din Sibiu, cu aproape 400 de angajați și afaceri în 2017 de peste 21 milioane lei, către compania chineză Sunrise Knits, una dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume, parte a grupului Youngor, un gigant cu circa 19.000 de angajați și vânzări de peste 11 miliarde euro.
Odată cu preluarea foștilor proprietari, firmele franceze Tricotages de Saintlouis și Fabrication des Gayettes, Lacoste a intrat în posesia fabricii în urmă cu 3 ani.

Iar acum, întreaga participație este vândută de francezi către Sunrise Knits din China (90%) și Smart Shirts Knits (10%), ambele parte din grupul chinez Youngor. Grupul, fondat în 1979 și listat la bursa din Shanghai, este producător de îmbrăcăminte, dar și implicat în proiecte de dezvoltare imobiliară, infrastructură de transport și distribuție de energie.

Anul trecut a avut vânzări în echivalent a 11,4 miliarde euro și un profit de 660 milioane euro, având active totale de 12,2 miliarde euro. Fabrica din Sibiu, pe piață din 1998, produce în sistem lohn articole de îmbrăcăminte. Iar în ultimul an raportat, a avut un profit net de 1,1 milioane lei.

sursa profit.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata