Proiectul Caravana studiilor în Franţa a ajuns la ediţia a II-a

Foto: zn-cn.facebook.com
0

În perioada 1-31 octombrie 2020, institutul Francez din România anunţă că se va desfăşura online ediţia a doua a Caravanei studiilor în Franţa, unul dintre cele mai importante proiecte de cooperare ştiinţifică şi universitară a misiunii diplomatice franceze în România, desfăşurat prima dată ca parte a Sezonului Franţa-România 2019.

Prin proiectul “Caravana studiilor în Franţa” a fost creat de Campus France Roumanie şi de Institutul Francez din România cu scopul de a oferi oportunităţi celor care îşi doresc să urmeze studiile superioare în Franţa, mai ales că această ţară reprezintă a treia destinaţie de studiu aleasă de români. Mai mult decât atât, Franţa este primul partener ştiinţific şi academic al României, fiind şi prima destinaţie a studenţilor români în cadrul programului de mobilitate Erasmus+.

Din acest punct de vedere, caravana se adresează liceenilor, studenţilor, cât şi profesorilor de franceză din liceele sau universităţile din ţară.

Prin intermediul acestui proiect, se doreşte să se  amplifice în rândul vorbitorilor de franceză interesul pentru studiile în Franţa, dar şi pentru formările universitare francofone din România. De asemenea, Caravana creează noi punţi de legătură, informare, dezvoltare şi formare între instituţiile de învăţământ superior româneşti şi franceze.

De altfel, această caravană a fost gândită sub forma unui turneu naţional ce urmăreşte promovarea studiilor în Franţa în rândul elevilor şi studenţilor români, unul dintre obiective fiind redobândirea statutului de ţară preferată pentru mobilitatea de studii universitare în 2021. Astfel, anul trecut, Caravana studiilor în Franţa a ajuns în 19 oraşe, străbătând peste 4500 de kilometri şi reunind aproximativ 2000 de elevi şi studenţi.

În prezent, contextul actual ne permite să ajungem la şi mai mulţi elevi şi profesori, Caravana desfăşurându-se exclusiv online: http://bit.ly/CaravanaStudiilor. Prin urmare, continuăm cu entuziasm seria întâlnirilor cu elevi, profesori şi părinţi, de data aceasta prin intermediul platformelor online.

Pe toată durata lunii octombrie, propunem o serie de activităţi, printre care:

-trei conferinţe naţionale online cu înscriere prealabilă (7, 15 şi 22 octombrie),

-sesiuni de consiliere individuală,

-concursuri cu premii săptămânale pentru elevi.

În plus, pentru ca Franţa şi studiile universitare să ajungă la cât mai multe persoane interesate, echipa Campus France Roumanie pune la dispoziţia profesorilor de limbă franceză o serie de videoclipuri interactive ce vor putea fi descărcate şi utilizate pe toată durata proiectului.

Deschis încă din anul 2008 în România, Biroul Campus France este o antenă locală a Agenţiei Campus France Paris, care are drept misiune promovarea învăţământului superior francez, a mobilităţii internaţionale şi a primirii studenţilor. Acest serviciu de consiliere îi ajută pe liceeni şi pe studenţi să îşi aleagă formarea universitară cea mai potrivită, îi informează cu privire la programele de burse existente şi le oferă informaţii despre procedurile administrative prealabile sosirii lor în Franţa.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close