Putem compara Samsung Galaxy S10 cu iPhone XR?

796

Putem spune ca exista comparatie intre Samsung Galaxy S10 https://www.mobiup.ro/cauta-dupa-dispozitiv/samsung/samsung-galaxy-s10.html si iPhone XR https://www.mobiup.ro/cauta-dupa-dispozitiv/apple/iphone-xr.html?

Indiferent de tabara din care faceti parte, trebuie mentionat faptul ca sunt doua telefoane, care la prima vedere nu par a fi competitori directi. Pe de o parte avem un flagship in toata regula, Samsung Galaxy S10, lucru confirmat si de specificatiile acestui telefon: fie ca vine echipat in varianta ce beneficiaza de chipset Snapdragon 855 sau cea care care se bucura de procesorul in house al celor de la Samsung, Exynos 9820, Samsung Galaxy S10 este greu de egalat pe hartie.

Cu cei 8GB Ram si o baterie de 3400 mAh si un display Super AMOLED, cu o rezolutie de 1440 x 3040 si care este considerat de multi ca fiind unul din cele mai bune display-uri disponibile pe un smartphone, iPhone-ul XR pare ca duce o lupta care, cel putin pe hartie, pare deja pierduta. Are o singura camera standard versus cele 3 camere disponibile pe Samsung Galaxy S10, care se bucura si de o camera ultra wide, o camera normala si una telefoto. Cu toate astea, trebuie mentionat faptul ca exista un aspect important care face ca iPhone XR sa fie luat serios in seama in aceasta comparatie, aparent foarte disproportionata.

Este vorba de promisiunea celor de la Apple de a oferi un telefon ce vine insotit de un sistem de operare dezvoltat in house (deja bine cunoscutul iOS) si optimizat la perfectie pentru a livra o experienta de utilizare similara sau chiar mai buna decat ceea ce pot oferi alte telefoane ce beneficiaza de specificatii net superioare pe hartie, dar care nu sunt la fel de bine optimizate pentru a-si atinge potentialul maxim.

Cu toate astea, in ziua de astazi este foarte greu sa cumperi un telefon care sa te dezamageasca, odata ce ai depasit zona smartphone-urilor ce tin de categoria low-budget. In realitate iPhone-ul XR, desi pleaca cu un dezavantaj vizibil in termeni de specificatii, a fost la fel de „responsive” oferind o experienta de utilizare placuta si fluida, gratie in mare parte a optimizarii excelente oferite de sistemul de operare iOS.

Alte dezavantaje aparente vin insotite de anumiti factori care nu sunt imediat usor de observat. Un astfel de caz este cel al display-ului. Daca ecranul iPhone-ului este unul LCD fata de Super AMOLED-ul detinut de Samsung, acesta este calibrat excelent si ofera o acuratete excelenta in reproducerea culorilor. Rezolutia mai scazuta decat cea a rivalului sau are un „bonus” neasteptat, reprezentat de o durata de viata a bateriei sporita, aceasta din urma avand mai putini pixeli de care sa se ocupe pe parcursul utilizarii.

Display-ul iPhone-ului surprinde placut si cu siguranta nu te va dezamagi. Cu toate acestea Samsung Galaxy S10 ramane inca nedetronat cand vine vorba de display. Tehnologia AMOLED are beneficii asupra extinderii duratei de viata a bateriei, prin faptul ca atunci cand este necesar un numar de pixeli pot ramane stinsi pentru a afisa culoarea negru, lucru care ajuta atat la conservarea energiei bateriei, dar in acelasi timp si ajutand la realizarea unor contraste care sunt imposibil de atins cu o tehnologie de tip LCD, ca in cazul iPhone-ului.

Un alt aspect cu care Samsung-ul castiga detasat este cel ce tine de camera foto. Desi iPhone XR beneficiaza de un setup single camera de 12MP, care se descurca respectabil, acesta pur si simplu nu poate concura cu versatilitatea oferita de cele 3 camere ale lui Samsung Galaxy S10 ce acopera tot spectrul de la ultrawide la telefoto, oferind in acelasi timp o rezolutie superioara de 16 MP. Camerele frontale sunt comparabile, dar din nou Samsung-ul are un mic avantaj pentru ca are o rezolutie superioara, 10 MP vs 7 MP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata