Noi telefoane mobile în gama mid-randge de la Samsung: Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71. Descriere, specificații și date de lansare

În lupta pentru supremația împotriva competitorilor de pe același continent, Samsung se remarcă anul acesta cu două telefoane mid-range nou nouțe asupra cărora considerăm că merită să ne îndreptăm măcar pentru un moment atenția. Este vorba de Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71, două terminale pe care nu poți să le ignori când cauți un telefon nou, dar bugetul îți limitează opțiunile.

Samsung Galaxy A51 versus Samsung Galaxy A71

Carcasă și display

Din punct de vedere al design-ului, Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71 sunt două telefoane foarte asemănătoare. Ele sunt construite din plastic în partea din spate și sticlă Gorilla Glass 3 în partea din față. Fiecare din cele două modele este prevăzut cu câte un display Super AMOLED cu 16 milioane de culori și are o rezoluție de 1080 x 2400 de pixeli. De asemenea, oricare din cele două terminale poate fi dotat cu câte un set de huse Samung Galaxy A51 sau huse Samsung Galaxy A71 de la Itelmobile care să-i ofere un plus de personalitate.

Când ne gândim la felul cum arată, principala diferență dintre Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71 nu este calitatea materialelor, ci dimensiunea. Display-ul telefonului Samsung Galaxy A71 este cu 0.2 inch mai mare decât cel al telefonului Samsung Galaxy A51. Însă din punct de vedere al raportului ecran / corp Samsung Galaxy A51 se remarcă cu un procent de 87.4% în timp ce Samsung Galaxy A71 are 87.2%.

Sistem de operare, procesor și memorie

Atât Samsung Galaxy A51 cât și Samsung Galaxy A71 funcționează cu Android 10.0, One UI 2, dar judecând după experiența de utilizare, un lucru foarte important prin care se diferențiază cele două dispozitive este procesorul fiecăruia. Creierul telefonului Samsung Galaxy A51 este un procesor Exynos 9611 (10nm) în timp ce Samsung Galaxy A71 gândește cu un Qualcomm SDM730 sau Snapdragon 730 (8nm), ceva mai performant.

Memoria este încă un detaliu care face diferența. Cel mai convenabil model de la Samsung Galaxy A51 este prevăzut cu 64 GB memorie internă și 4 GB memoria RAM, în timp ce Samsung Galaxy A71 pornește de la 128 GB memorie internă și 6 GB memorie RAM.

Camere

Coreeni au fost generoși cu ambele modele de telefoane mobile la capitolul camere. Atât Samsung Galaxy A71 cât și Samsung Galaxy A51 sunt dotate cu câte un set de patru lentile în partea din spate, după cum urmează: o lentilă wide de 48 MP și f/2.0, una ultrawide de 12 MP și f/2.2, una telephoto de 5 MP și f/2.4 și una wide de 5 MP și f/2.2 pentru Samsung Galaxy A51 și o lentilă wide de 64 MP și f/1.8, una ultrawide de 12 MP și f/2.2, una telephoto de 5 MP și f/2.4 și una wide de 5 MP și f/2.2 pentru Samsung Galaxy A71.

Pentru amatorii de selfie-uri alegerea ditnre cele două terminale reprezintă o decizie cum nu se poate mai ușoară. În partea din față atât Samsung Galaxy A51 cât și Samsung Galaxy A71 sunt dotate cu același tip de lentilă și anume o lentilă wide de 32 MP și f/2.2.

Baterie

Dacă ne gândim la autonomie, ambele telefoane care fac subiectul acestui articol sunt extraordinare! Samsung Galaxy A51 este prevăzut cu o baterie de 4000 mAh și Samsung Galaxy A71 cu una de 4500 mAh. Acest lucru înseamnă zeci de ore de convorbiri sau ascultat muzică. În plus, ambele dispozitive se încarcă foarte repede astfel încât poți fi convins că autonomia lor nu îți va da vreodată bătăi de cap.

Date de lansare

Samsung Galaxy A51 există pe piața încă din luna decembrie a anului trecut, iar Samsung Galaxy A71 apare luna aceasta. Dar pentru fiecare din modele românii au fost foarte entuziasmați deoarece coreenii nu s-au zgârcit cu dispozitivele lor și le-au dotat cu suficientă tehnologie pentru prețurile de lansare propuse. Astfel, pentru cei care își doresc un telefon nou și bun la început de an, oricare din cele două modele prezentate aici reprezintă o alegere înțeleaptă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata