Putin scoate artileria grea!

Putin vrea să trimită la luptă noul tanc T-14 denumit „Armata” al Rusiei, un vehicul blindat de noua generație construit de compania Uralvagonzavod.

Așadar, Putin nu renunţă la cucerirea Ucrainei! Liderul de la Kremlin vrea să trimită la luptă un tanc de ultimă generație. Este vorba despre modelul Armata T-14, despre care se susține că este cel mai bun tanc din lume. Armata T-14 a fost văzut pentru prima dată la Parada Zilei Victoriei din mai 2015, la Moscova.

În plus, la începutul lunii octombrie, a apărut un videoclipuri cu cel mai nou tanc rusesc, T-14 Armata, operat pe un teren de antrenament din Kazan, capitala Republicii Ruse Tatarstan. La acea vreme, unele instituții de presă ruse precizase că tancul a fost depistat lângă satul Midginskaya din Lugansk, conform Eurasian Times.

În acele imagini, tancul a fost filmat în timp ce înainta prin noroi, în timp ce rușii patrulau pe lângă el.

De asemenea, imediat ce imaginile au apărut online, analiștii militari care urmăresc cu atenție războiul dintre Rusia și Ucraina s-au întrebat dacă noul tanc ar putea fi adus în luptă.

Așadar, noul tanc T-14 denumit „Armata” al Rusiei, un vehicul blindat de noua generație, un „monstru” care cântărește 48 de tone, este construit de compania Uralvagonzavod.

Mai mult, noul model de tanc are un design nou și are puțin în comun cu actualul T-90 si alte vehicule sovietice de acest gen. Acesta are o turelă fără pilot.

T-14 Armata este echipat cu armura dinamică de a patra generație (Multistrat combinat), capabilă să respingă atacuri de la lansatoarele de grenade antitanc portabile cu o probabilitate de peste 95%.

Între timp, rușii atacă numeroase diferite regiuni din Ucraina, infrastructura energetică fiind puternic afectată, dar ucrainenii nu renunță și luptă din greu pe front, iar armata lui Putin este nimicită puțin câte puțin.

Armata președintelui Volodimir Zelenski afirmă că rușii au pierdut până în acest moment 2.801 de tancuri, de la începutul invaziei în Ucraina și până în prezent.

Mai mult decât atât, ministerul britanic al Apărării estimează că Rusia e aproape de a rămâne fără arme fabricate în Iran și urmează căutarea unei soluții de realimentare.

Rusia a lansat, din luna septembrie, atacuri asupra Ucrainei în care s-au folosit arme tradiționale, dar și vehicule aeriene fără pilor (UAV) fabricate în Iran, numite „drone kamikaze”, care au vizat infrastructura energetică a țării.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata