Raceala si gripa de sezon, cum le deosebim?

Sezonul rece debuteaza cu o serie de afectiuni ale cailor respiratorii. Doar in cazul in care exista un echilibru optim intre piele , celule imunitare si anticorpi , nu suntem in postura de a face fata unei raceli sau unei gripe.

Oboseala , stranutul , tusea , nasul infundat sau secretiile nazale , sunt simptome specifice racelii. Adesea, se constata si o stare febrila moderata , in jurul valorii de treizeci si opt de grade . Pentru tratarea racelii se pot administra produse medicale eliberate chiar si fara reteta medicala, acesta ingrijire putandu-se efectua acasa . Se poate recurge si la tratamentul cu antibiotice , dar nu pentru o perioada mai mare de trei zile. De regula , raceala tratata trece in termen de sapte zile.

Gripa se manifesta prin febra mare , in jur de patruzeci de grade , stare de slabiciune generala, frisoane , dureri musculare , dureri de cap sau ale globului ocular . Este periculoasa ignorarea acestor simptone , iar tratamentul administrat este indicat a fi efectuat sub supraveghere medicala , intr-o unitate de spital.

In randul adultilor aceste infectii virale au o frecventa de doua pana la cinci ori pe an , pe cand in randul copiilor numarul acestora poate atinge zece sau douasprezece in cadrul unui an. Sunt mai expusi racelilor copiii integrati in colectivitate ( gradinita, cresa , scoala ).

Pentru imunizarea persoanelor predispuse la raceli si gripe , Ministerul Sanatatii pune la dispozitie doze gratuite cu vaccinuri specifice acestor virusuri, campanie ce are ca scop reducerea numarului de imbolnaviri.

Sursa: News 24 Romania.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata