Reflexele potrivite pentru a-ți folosi epilatorul electric

De Continut Sponsorizat Lifestyle Publicitate 131 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Știi cum funcționează epilatorul tău electric, dar manualul explică rareori reflexele bune și rele pentru o îndepărtare perfectă a părului! Indiferent de modelul ales, iată câteva sfaturi pentru utilizarea corectă a dispozitivului.

Ce lungime de păr să ai pentru folosirea unui epilator electric?

Este o întrebare pe care și-o pune toată lumea: părul tău trebuie să fie foarte lung înainte de a folosi epilatoare electrice? Răspunsul depinde foarte des de dispozitivul ales. Astfel, unele epilatoare electrice pot prinde toate firele de păr, chiar și pe cele mai scurte.

Ca să dăm o regulă generală, dar care variază considerabil în funcție de pilozitatea fiecărei persoane, epilarea la fiecare 3 săptămâni pare rezonabilă. Între fiecare sesiune, amintește-ți să îți exfoliezi pielea o dată pe săptămână pentru a evita firele de păr încarnate. Cu cât te epilezi mai mult, recreșterea va fi mai lentă și firele de păr vor deveni mai subțiri.

Poți face din epilare un adevărat moment de relaxare și îngrijire. Pentru a face acest lucru, urmează în mod sistematic acești câțiva pași:

 • Pasul 1: Exfoliază-te cu granule foarte fine sau folosește o mănușă de exfoliere cu câteva ore înainte de epilare (ideal cu 24 de ore înainte). Un reflex esențial pentru a îndepărta firele de păr încarnate.
 • Pasul 2: curăță zonele de epilat cu apă caldă pentru a dilata porii și a favoriza smulgerea părului.
 • Pasul 3: șterge cu un prosop curat de bumbac.
 • Pasul 4: Verifică dacă epilatorul tău electric este conectat la priză dacă este alimentat cu cablu sau are suficientă putere a bateriei, astfel încât să nu se epuizeze în mijlocul sesiunii.
 • Pasul 5: Fă-te cât mai confortabil posibil. Unele epilatoare electrice oferă multe accesorii pentru pregătirea pielii.

Cum să folosești corect epilatorul electric?

Fie că ai un aparat care datează de câțiva ani sau un epilator electric de ultimă generație, principiul este întotdeauna același: folosești penseta aparatului și capul de epilare care alternează deschiderea și închiderea pentru a smulge părul în profunzime. Ceea ce instructiunile de utilizare spun mai puțin este că alunecarea epilatorului electric peste piele se învață și nu se face oricum.

Pentru a spune simplu, trebuie să:

 • orientezi epilatorul perpendicular pe piele;
 • întinzi pielea cât mai mult posibil pentru a limita durerea;
 • alegi viteza care ți se potrivește cel mai bine (mică pentru zonele sensibile, mai rapidă pentru picioare și coapse de exemplu);
 • glisezi dispozitivul împotriva direcției de creștere a părului, de jos în sus. Un truc simplu pentru a evita firele de păr încarnate și iritarea;
 • nu este nevoie să apeși, o simplă apăsare este suficientă pentru a îndepărta părul;
 • treci peste aceeași zonă de mai multe ori dacă este necesar.

Folosirea epilatorului electric la duș

Unele dispozitive sunt echipate cu o funcție Wet&Dry („umed și uscat”) care le permite să fie folosite la duș. Foarte practic pentru a reduce senzația dureroasă atunci când tragi părul în adâncime. Și pentru a reduce și mai mult durerea, deschide robinetul în poziția de apă caldă. Căldura face posibilă dilatarea porilor și eliminarea mult mai ușor a părului.