Regele Charles refuză să renunţe la atenţia publică, după ce a fost diagnosticat cu cancer

4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Familia regală refuză să renunțe la atenția publică, în timp ce încearcă să mențină o imagine stabilă în urma unei serii de controverse legate de starea de sănătate a membrilor săi. În plua, Regele Charles nu vrea să abdice după ce a fost diagnosticat cu cancer? Acesta a ținut un discurs emoționant, în care a vrut să își reafirme poziția pe tronul britanic.

Discursul regelui Charles

În ziua de joi, 28 martie, a avut loc slujba celebrării Joii Mari la catedrala din Woscerter, unde familia regală este prezentă de obicei pentru a efectua Royal Maudy, un obicei anual. Cu toate acestea, regele Charles al III-lea nu s-a prezentat anul acesta.

Regele Charles al III-lea nu a fost prezent la slujba de la Woscerter din cauza recomandărilor medicale de odihnă legate de starea sa de sănătate. Totuși, această afecțiune nu l-a împiedicat să țină un discurs emoționant referitor la celebrările de Paște și la obligațiile sale regale față de poporul britanic.

Cu această ocazie, Regina Camilla s-a prezentat singură la catedrală cu un mesaj vocal în care regele Charles al III-lea a vorbit despre susținere reciprocă începând prin a-și exprima regretul pentru absența sa la slujbă, în același timp, subliniind importanța Sfântului Serviciu și a Royal Maudy pentru coroană.

Regele Charles vrea să abdice după ce a fost diagnosticat cu cancer?

În discursul regelui Charles al III-lea au fost prezente pasaje biblice precum „trebuie să ne slujim unii pe alții” și „diferitele servicii există pentru binele nostru”, cu aceste cuvinte a reluat jurământul său de încoronare, afirmând că el nu s-a născut pentru a fi servit, ci pentru a servi și sub acest principiu și-a condus acțiunile ca lider al coroanei britanice.

Discursul său a fost extrem de așteptat, dată fiind situația dificilă prin care trece familia regală, după ce regele Charles al III-lea și Kate Middleton, prințesa de Wales, au fost diagnosticați cu cancer.

Cuvintele regelui au vrut să liniștească oamenii, având în vedere recentele crize, arătând hotărârea sa de a continua să conducă națiunea britanică.

Regele Charles a fost prezent la slujba de Paște

Câteva zile mai târziu, în Duminica de Paște, regele Charles a fost prezent la Castelul Windsor, marcând cea mai notabilă apariție publică de la diagnosticul său de cancer, luna trecută.

 

Vizita ar putea servi drept o reasigurare pentru întoarcerea planificată a regelui la îndatoririle publice.

Monarhul a oferit un salut vesel spectatorilor în timp ce intra în Capela St. George pentru slujbă.

În plus, Regele Charles a vorbit cu oamenii și s-a alăturat din nou mulțimii după încheierea slujbei, vorbind cu cei care s-au adunat acolo și strângându-le mâinile.

De altfel, Regele Charles a participat la slujba de duminică împreună cu regina Camilla și alți membri ai familiei regale.

Frații săi, Ducele de Edinburgh, Ducele de York și Prințesa Anne, au fost toți prezenți, alături de Ducesa de Edinburgh și fiul lor James și soțul Annei, Sir Timothy Laurence.

Sarah Ferguson, fosta soție a Prințului Andrew, care a fost diagnosticată cu cancer de piele la începutul acestui an, a fost și ea prezentă.

Dar slujba în sine a fost mai scurtă decât de obicei. Prințesa Kate, și ea diagnosticată cu cancer, nu a participat la slujba de Paște, nici soțul ei, William, Prințul de Wales, sau cei trei copii ai lor.

Sursa – playtech.ro