Resursa umană – factorul decisiv care influențează succesul unei afaceri

Companiile au înțeles că pentru a-și atinge obiectivele este esențial să aibă angajații potriviți. Succesul unei afaceri depinde extrem de mult de inspirația, creativitatea și munca oamenilor. Cu toate că unii antreprenori consideră efectivul de personal doar o cheltuială majoră, alții, din ce în ce mai mulți, își dau seama că plusul de valoare pe care îl aduce resursa umană este de neînlocuit. Angajații au un potențial de creștere și dezvoltare care nu cunoaște limite. Vorbim despre o resursă unică, responsabilă de realizarea profitului companiilor.

 

Ce beneficii oferă resursa umană unei organizații

Resursa umană se compune din cunoștințe, aptitudini, abilități și motivație. Practic, este singura în măsură să creeze, atât sub aspect economic, cât și științific sau spiritual. Angajații sunt cei care aduc noi perspective și generează idei concretizate în mărfuri, produse, servicii, tehnologii, metode de leadership ori soluții organizatorice.

Resursa umană reprezintă cel mai mare atu al unei organizații, care aspiră mereu spre succes, dacă este gestionată corect. Angajații sunt cei care fac magia să se întâmple și care conduc firma tot mai sus, departe de competitori. Aceștia oferă serviciu, suport și valoare, fiind cei mai importanți ambasadori ai unui business. Dincolo de toate acestea, echipa contribuie la bunăstarea companiei prin know-how și, de foarte multe ori, prin fidelitate. Resursa umană reprezintă elementul creator, activ și coordonator al unei activități, care influențează decisiv realizarea și folosirea resurselor materiale, financiare și informaționale.

Cum pot fi atrași cei mai buni angajați

În administrarea actuală a personalului, o prioritate se acordă recrutării și selecției angajaților. Cheia pentru o resursă umană de valoare se află atât la managementul de vârf al unei companii, cât și la membrii echipei responsabili de HR. Cele mai multe dintre companiile de pe piață înțeleg că au nevoie de soluții eficiente pentru a obține personal conștiincios, dornic să se implice în realizarea obiectivelor firmei.

În primul rând, atragerea unor angajați buni pornește de la crearea unui anunț de calitate. Oferind detalii exacte despre cerințele postului, angajatorul va avea șansa ca la respectivul job să aplice doar persoanele care se încadrează în profilul candidatului ideal. Apoi, este important cine susține interviurile de angajare, ce întrebări primește candidatul și în ce ordine, care sunt probele pe care trebuie să le dea și timpul acordat procesului de recrutare. Pe principiul „graba strică treaba”, este necesar să fie efectuate cel puțin două interviuri pentru fiecare persoană, iar testele să fie atât practice, cât și teoretice.

În condițiile actuale, companiile sunt sfătuite să ofere program de lucru flexibil, beneficii extrasalariale, oportunități de avansare și perfecționare, un mediu de lucru plăcut, recompense și aprecieri periodice. Când sunt țintiți candidații talentați, este important ca organizația să pună în joc toate avantajele și să acorde atenție satisfacerii nevoilor acestora, pentru a-i împiedica să caute alte locuri de muncă mai atrăgătoare. În cazul în care vorbim despre recrutare externă, orice companie va atrage mult mai ușor candidați bine pregătiți dacă apelează la o agenție de recrutare de personal asiatic din București, o soluție tot mai des întâlnită pentru deficitul de personal autohton. În situația în care forța de muncă locală a devenit o necesitate, lucrătorii străini reprezintă o variantă excelentă pentru a fi extinsă plaja recrutării celor mai buni oameni pentru dezvoltarea afacerilor. 

Întregul mecanism economic are ca punct de plecare resursa umană. Aflat în centrul oricărei activități, indiferent de domeniu, angajatul devine un factor de o importanță majoră pentru companie. Acesta afectează echilibrul dinamic al unei firme, condiționează funcționarea și dezvoltarea sa profitabilă, fiind singura resursă creatoare de nou.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata