Roman: Pensiile speciale nu s-au discutat pentru că nu a dorit PSD; Simonis: Liberalii nu au vrut prelungirea programului

0 47

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a susţinut, miercuri, că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale nu a fost dezbătut de plenul Camerei Deputaţilor deoarece nu şi-au dorit cei de la PSD să se ajungă la acest punct din ordinea de zi, în timp ce liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a afirmat că liberalii nu au vrut prelungirea programului de lucru.

Întrebat de ce nu a propus discutarea pensiilor speciale în plen, Florin Roman a spus: „Noi am făcut valul de propuneri, am propus urcarea pe punctul trei a proiectelor privind alegerea preşedinţilor Consiliilor judeţene şi primarilor. Din cauza tăvălugului care a fost acolo, practic, propuneam, ne întorceam. (…) Practic, din cauza faptului că nu şi-au dorit cei de la PSD, nu s-a mai ajuns la acest punct de pe ordinea de zi”.

El a adăugat că liberalii au demonstrat în Comisia de muncă că doresc eliminarea pensiilor speciale.

„Va veni şi pasul următor, nu aveţi nicio grijă. V-am spus că PNL va renunţa la contractele part time şi am făcut-o. V-am spus că eliminăm supraacciza, am făcut-o. V-am spus că ajungem la pensiile speciale şi v-am spus că dorim să avem un buget până la finalul anului şi anul viitor vor fi proiecte de lege pentru care va exista o luptă politică, adică totul sau nimic, ori trec ori mergem în anticipate”, a explicat Roman.

Deputatul PNL a declarat că în şedinţa de plen de miercuri a urmărit, în principal, retrimiterea la comisii a proiectelor cu impact bugetar – dublarea alocaţiilor pentru copii şi reducerea cotei TVA.

„A fost acea cavalcadă, acea luptă pe modificarea ordinii de zi, pe retrimiterea la comisii. Astăzi eu am urmărit, ca şi lider de grup, să retrimit la comisii cele două proiecte cu impact bugetar, a fost prioritatea mea numărul unu”, a menţionat Roman.

Pe de altă parte, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a susţinut că PNL a cerut să fie dezbătute în şedinţă două proiecte de…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x