S-a lansat Safeflows, startup-ul care simplifică procesul de raportare a datelor ESG

De Jurnalul Național Actuale Companii 81 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
București, România la data de 27.05.2024 s-a lansat Safeflows, soluția tehnologică completă destinată simplificării colectării și raportării datelor ESG (environmental, social, governance).

Iar această etapă semnificativă marchează un pas important în simplificarea raportării sustenabilității pentru companiile impactate de directiva CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Principala misiune a companiei este de a sprijini afacerile prin soluții intuitive și inovatoare, care promovează transparența, responsabilitatea și îmbunătățirea continuă a practicilor de sustenabilitate.

Astfel, Safeflows își propune să simplifice modul în care afacerile gestionează și raportează sustenabilitatea, transformând raportarea ESG într-un aspect esențial al operațiunilor strategice de afaceri. Platforma oferă echipelor de management o imagine transparentă a datelor ESG, facilitând luarea unor decizii informate și cu impact pentru afaceri.

Prin integrarea fluxurilor automate, platforma Safeflows asigură colectarea completă a datelor din multiple surse, menținând standarde înalte de integritate și conformitate. Acest sistem facilitează consolidarea și analiza datelor, permițând companiilor să se concentreze pe perspective de sustenabilitate acționabile. Utilizând tehnologii avansate, cum ar fi inteligența artificială și blockchain, platforma reduce complexitatea și povara administrativă a conformității, ceea ce se traduce în timp și costuri reduse pentru companii.

În plus, Safeflows își deschide porțile pentru companiile interesate să-și transforme practicile de raportare ESG și să experimenteze direct cum platforma sa poate simplifica procesele de raportare.

În afirmaţiile sale, “Lansarea versiunii beta a platformei Safeflows reprezintă un moment cheie pentru noi și o oportunitate pentru companii să avanseze cu ușurință în eforturile lor de sustenabilitate. Participând la programul beta, companiile vor avea acces timpuriu la platforma noastră, oferind feedback valoros care să ajute la dezvoltarea unui instrument adaptat provocărilor de sustenabilitate moderne, beneficiind totodată și de avantaje comerciale.” a declarat Cristian Bărbuia, cofondator și CEO-ul Safeflows.

Înființat în mai 2023, Safeflows a lansat în primul trimestru al acestui an versiunea alpha a soluției și a atras în luna mai finanțare de la doi investitori: Cosmin Manea și Ingrid Haddad. Proiectului s-au alăturat parteneri de business și tehnologici care sprijină viziunea companiei de a ghida afacerile către un viitor durabil prin soluții tehnologice care simplifică înțelegerea și asigură conformitatea cerințelor reglementare.

Safeflows este mândru să facă parte din Microsoft for Startups FoundersHub. Ajuns în a treia etapă a acestui program prestigios, startup-ul a beneficiat de multiple resurse din cloud-ul Azure, care au susținut dezvoltarea continuă a platformei. Acum, Safeflows depune eforturi pentru a accesa resursele din ultimul nivel al programului.

Pe măsură ce Safeflows continuă să se dezvolte, compania caută să extindă parteneriatele și să se angajeze cu părțile interesate pasionate de promovarea sustenabilității corporative. Părțile interesate sunt încurajate să viziteze www.safeflows.io și să contacteze echipa direct la [email protected] pentru mai multe informații.

Sursa – www.antena3.ro

TAGGED: ,