Șapte copii au fost răniți grav într-un accident de autobuz școlar în Australia

De Jurnalul Național Auto Externe 211 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Unii dintre cei mai grav răniți școlari au suferit răni la cap, amputații de braț și suspectate leziuni ale coloanei vertebrale.

Șapte copii rămân internați în spital după ce au suferit răni grave – unii descrise ca fiind de natură să modifice viața – atunci când un camion s-a izbit de un autobuz școlar care transporta până la 45 de elevi la periferia orașului Melbourne din Australia.

Personalul spitalului a spus că unii copii au suferit răni la cap, amputații de brațe și suspectate leziuni ale coloanei vertebrale în urma impactului autobasculantei, care a lovit autobuzul școlar din spate, făcându-l să se răstoarne marți după-amiază într-o comunitate semi-rurală de la vest de Melbourne.

Șase copii au fost raportați ca fiind blocați inițial în autobuzul accidentat, a declarat Autoritatea de pompieri a țării, iar echipajele de urgență au trebuit să intre în vehiculul accidentat printr-un luminator de pe acoperișul acestuia, iar apoi parbrizul spart a fost folosit ca principală ieșire de urgență.

Un total de 21 de copii au fost transportați inițial cu ambulanța de la locul accidentului pentru îngrijiri medicale, iar șapte rămân în spital.

Șoferul de camion în vârstă de 49 de ani, identificat de presa locală drept Jamie Gleeson, a primit eliberare miercuri după-amiază după ce s-a prezentat în instanță pentru a se confrunta cu patru acuzații de conducere periculoasă care a cauzat răni grave, a informat Australia’s 9News.

„Viteza va fi luată în considerare la fel ca parte a investigației”, a declarat marți comisarul de poliție Michael Cruse.

La momentul accidentului, copiii se întorceau la școală după ce au concurat într-o competiție de atletism.

Cruse a adus un omagiu trecătorilor și șoferului rănit al autobuzului școlar care a ajutat copiii să coboare din vehicul.

Unul dintre copii se află la terapie intensivă, a declarat Bernadette McDonald, directorul general al Spitalului Regal de Copii din Melbourne, menționând că au vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani.

„Copiii au suferit leziuni multiple și traumatice, inclusiv amputații parțiale și complete ale brațelor, leziuni multiple prin strivire, lacerații severe ale capului și corpului, leziuni la cap, leziuni cu cioburi de sticlă și trei pacienți sunt… monitorizați cu atenție în ceea ce privește leziunile coloanei vertebrale.” McDonald a spus reporterilor.

Ea a spus, de asemenea, că spitalul asistă unele familii extrem de traumatizate, adăugând: „Lucrăm extrem de mult pentru a oferi sprijinul și îngrijirea pentru traume de care vor avea nevoie, nu doar acum, ci și în următoarele săptămâni și luni.”

McDonald a spus că un copil a pierdut un braț întreg, dar ea nu a explicat câte dintre răniți au avut amputații parțiale.

Anchetatorii lucrează la locul unui accident de autobuz în apropiere de Melbourne pe 17 mai 2023. Șapte copii rămân spitalizați cu răni grave după ce un camion le-a lovit autobuzul școlar (Joel Carrett/AAP via AP)

Detectivul de poliție, sergentul senior Paul Lineham de la Unitatea de Investigare a Coliziunilor Majore a declarat că autobuzul era echipat cu centuri de siguranță.

„Nu știm câți dintre copii au fost reținuți de centurile de siguranță în momentul coliziunii”, a declarat Lineham pentru Australian Broadcasting Corporation.

„Scena a fost destul de îngrozitoare.”

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,