Schimbare la conducerea OMV Petrom.

De Jurnalul Național Afaceri Bani Companii 176 citiri
4 min citire
Se pregătește o rocadă importantă în grupul OMV Vienna. O serie de informații recente indică faptul că este posibilă efectuarea unei modificări la nivelul conducerii centrale a grupului, cu subsidiara din România. Din luna iunie Johann Pleininger, acutalul șef de Explorare și Producție al OMV ar putea prelua conducerea Petromului, în timp ce actuala șefă Petrom ar putea intra în Boardul OMV de la Viena.

Vești bune pentru România: gaz din Marea Neagră

Astfel, OMV Petrom este, alături de Romgaz, operator al perimetrului Neptun Deep, care ar putea aduce în țară zeci de miliarde de metri cub de gaz.

În situaţia unor amenințări de securitate la adresa stabilității energetice, prilejuite inclusiv de agresiunea rusă din Ucraina și de condițiile impuse de ruși la comerțul de energie, gazul din Marea Neagră ar trebui exploatat rapid de către Romgaz și OMV Petrom.

În plus, mutarea șefului de explorare și producție la conducerea OMV Petrom din România ar transmite un mesaj puternic în ceea ce privește demararea proiectului.

Directorul OMV Petrom a avut un salariu brut de 414 mii de euro, anul trecut

Christina Verchere, actualul Director General Executiv al OMV Petrom a avut în 2021, o remuneraţie totală de 1,49 milioane de euro, ce include bonusul anual şi acţiuni ca parte a unui plan de stimulare pe termen lung. Din aceasta, 28% reprezintă salariul de bază, restul fiind remuneraţie variabilă, potrivit unui raport publicat pe site-ul companiei.

Conform documentului, salariul de bază al directorului OMV Petrom pentru anul trecut a fost de 414 mii de euro, echivalentul unei remuneraţii brute lunare de 34.500 de euro. Suma de 589 de mii de euro este bonusul anual, iar 488 de mii de euro reprezintă tranşa planului de stimulare pe termen lung (LTIP) ce include alocarea de acţiuni în funcţie de performanţă, pentru intervalul 2019 – 2021.