Secretul prin care vei cumpăra un pepene perfect de fiecare dată

De Jurnalul Național Actuale Utile 229 citiri
5 min citire
 

În aceste zile când totul parcă se topește sub temperaturile caniculare un pepene roșu perfect și rece este tot ceea ce ne-ar satisface nevoia de răcorire. Dar, ca să poți avea parte de un astfel de tratament trebuie să știi secretul prin care vei cumpăra pepenele perfect de fiecare dată. Cei care au făcut așa spun că trucul are rezultate excelente. Așa că, citește mai dparte și află secretul și așa vei putea să te răcorești cu un pepene perfect.

Sfaturi pentru a alege un pepene perfect

Dacă alegerea unui pepene copt ți se pare o sarcină complet descurajantă, te asigurăm că nu ești singurul în această situație. Uneori, această alegere pare mai degrabă un salt de credință, în care îți încrucișezi degetele și speri la ce e mai bun. Dar există modalități de a descoperi cei mai dulci, mai coapte și mai suculenți pepeni și de a-i culege din grămadă.

 

Alegerea unui pepene bun vine cu provocări. Nu este ca în cazul selecției fructelor de pădure, unde se pot vedea indicii verzi de necoaptă. Și, cu siguranță, nu este la fel de ușor ca la selectarea unei piersici sau a unei nectarine bune, unde poți simți suculența și simți mirosul maturității perfecte. Dar, ai nimerit unde trebuie, dacă ești în căutarea pepenuluiperfect, deoarece îți vom spune care este secretul prin care vei cumpăra pepenele perfect de fiecare dată. Așa că, citește mai departe și ține cont de aceste recomandări.

În plus, la alegerea unui pepene perfect a fost întotdeauna o experiență plină de semi-anxietate pentru mulți dintre noi atunci când nu știam ce căutăm. Dacă alegi unul prost, rămâi cu 15-20 de kilograme de pepeni groaznici. Și atunci opțiunile tale sunt fie să te forțezi să mănânci acest pepene, fie să-l arunci, și ambele sunt opțiuni mai puțin de dorit.

 

Au fost câteva ocazii în care, tocmai datorită lipsei de cunoștințe, unii au ajuns să îl arunce pentru că avea un gust de castravete cu coajă crocantă de pepene verde și nimeni nu l-ar fi mâncat.

Scopul nostru de astăzi este să te ajutăm să alegi un pepene verde dulce și copt, pentru că știm cât de dezamăgitor este să ajungi acasă, să iei prima îmbucătură dintr-un fel de produs cumpărat, doar pentru a afla că nu este bun. Așadar, iată ccare este secretul prin care vei cumpăra pepenele perfect de fiecare dată.

1. Inspectează pepenele pentru a vedea dacă are defecte

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să inspectați cum arată pepenele. Are vânătăi, puncte moi sau crăpături? Alegeți un pepene care nu este deteriorat la exterior. Ar trebui să fie lipsit de vânătăi, pete moi, pete mucegăite și crăpături.

2. Verifică culoarea cojii, este extrem de important

Atunci când cumpărați pepene verde și pepene galben, alegeți un pepene cu un aspect mat. Un exterior strălucitor este un indicator al unui pepene galben insuficient copt. De asemenea, pepenii de miere ar trebui să fie de culoare galben pal până la lămâie deschisă, nu prea verzi.

În cazul pepenilor precum pepenele galben și pepenele roșu, coaja de sub textura de plasă ar trebui să fie de culoare aurie sau portocalie. Evitați pepenii cu o culoare de bază verde sau albă.

3. Dimensiunea și greutatea contează

Luați câțiva pepeni și vedeți cum se simt. Alegeți un pepene care este greu pentru mărimea sa. Cu cât este mai greu, spun experții, cu atât pepenele va fi mai dulce. Tot aici va trebui să vezi ca pepenele să fie cât mai rotund posibil

4. Vezi dacă pepenele are mai multe pete

Uită de bătutul cojii, cea mai bună variantă este să cauți dacă pepenele are acele pete, cu cât sunt mai multe, cu tât pepenele este mai dulce.

5. Nu uita de testul mirosului, nu te înșală niciodată

Acesta funcționează cel mai bine cu pepeni precum pepenele galben și pepenele roșu. Împingeți-vă degetele pe secțiunea rotundă unde a fost atașată vița de vie. Ar trebui să fie ușor moale și ar trebui să miroasă proaspăt și parfumat, cu o notă de dulceață.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,