Serghei Lavrov: Pericolul unui al treilea război mondial este „real” și „nu poate fi subestimat”

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a asigurat luni 25 aprilie, că Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina şi a atenţionat asupra pericolului real al unui război mondial, informează AFP.

„Bunăvoinţa are limitele ei. Şi dacă nu este reciprocă, nu contribuie la procesul de negociere”, a spus Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă. „Dar continuăm să purtăm negocieri cu echipa delegată de (preşedintele Volodimir) Zelenski, iar aceste contacte vor continua”, a precizat Serghei Lavrov.

mai mult decât atât, Serghei Lavrov l-a acuzat pe preşedintele ucrainean că se preface că negociază: „Este un actor bun (…), dacă te uiţi cu atenţie şi citeşti cu atenţie ce spune, vei găsi acolo o mie de contradicţii”, a mai spus şeful diplomaţiei ruse.

În această situaţie de tensiuni fără precedent între Rusia şi Occident din cauza ofensivei ruse, Serghei Lavrov a avertizat în legătură cu pericolul real al unui al treilea război mondial. „Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat”, a mai afirmat ministrul rus, citat de Interfax.

În plus, în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, ministrul rus de externe s-a declarat încrezător că „totul se va încheia, desigur, cu semnarea unui acord”. „Dar termenii acestui acord vor depinde de situaţia luptelor de pe teren când acest acord va deveni realitate”.

Sursa: digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata