Serviciul Uber Green, utilizat de peste 345.000 de persoane în România

120

Peste 345.000 de persoane au utilizat, până în prezent, serviciul Uber Green în Bucureşti şi Timişoara, conform datelor publicate, joi, de platforma de mobilitate, care a anunţat, totodată, extinderea parcului auto cu vehicule de tip hibrid la cele electrice deja existente, potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis AGERPRES.

Compania a anunţat că pentru cursele Uber Green vor avea acelaşi tarif ca şi cursele Uber Comfort.

„Uber anunţă extinderea serviciului Uber Green, pentru a facilita accesul utilizatorilor la mobilitate electrică. Începând de astăzi, Uber Green include maşini hibrid, pe lângă cele electrice deja existente, pentru a oferi utilizatorilor din Bucureşti şi Timişoara un timp de aşteptare mai scurt. Mai mult decât atât, preţul curselor Uber Green va fi acelaşi ca pentru cursele cu Uber Comfort, pentru a încuraja pasagerii să-şi reducă impactul asupra mediului. Green reprezintă angajamentul companiei faţă de oraşe şi faţă de comunitatea de peste 1,7 milioane de oameni care folosesc Uber în România. Prin serviciul Green, Uber îşi propune să transforme mobilitatea pentru ca toţi utilizatorii să poată accesa curse sigure, convenabile şi prietenoase cu mediul prin simpla atingere a unui buton, fără să fie nevoiţi să recurgă la maşina personală. Scopul Uber Green este de a ajuta oraşele să reducă poluarea aerului şi aglomeraţia urbană şi de a facilita accesul la alternative sustenabile de transport”, se arată în comunicat.

Din punct de vedere al activităţilor şi din datele centralizate de Uber, se relevă faptul că, în ultimii trei ani, peste 345.000 de oameni au utilizat Uber Green în Bucureşti şi Timişoara, au parcurs 6,4 milioane de kilometri în maşini electrice şi, astfel, aproximativ 1.400 de tone de dioxid de carbon nu au mai ajuns în atmosferă, comparativ cu aceeaşi distanţă parcursă de o maşină obişnuită.

Iar, maşinile Green disponibile în aplicaţie Uber, în acest moment, sunt: Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour şi VW e-up!.

Reprezentanţii companiei de transport alternativ susţin că timpul de aşteptare pentru o cursă cu Uber Green este de patru minute, iar cea mai lungă călătorie cu un asemenea serviciu a fost de 366 km, pe distanţa Bucureşti – Braşov.

În toamna anului trecut, Uber şi-a luat angajamentul de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii în următorii 20 de ani, în 10.000 de oraşe, pe şase continente, prin 100% călătorii parcurse în vehicule cu zero emisii, transport în comun şi micro-monibilitate. În acest sens, un pas important în această direcţie a fost şi introducerea trotinetelor Lime pe aplicaţie.

Serviciul Uber Green a fost lansat în Bucureşti în anul 2018, cu maşini full electrice, şi s-a extins în Timişoara în octombrie 2020.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata