Sfaturi pentru achizitionarea unei centrale termice pe peleti

Centrala este cel mai utilizat dispozitiv pentru incalzirea unui imobil, indiferent de marimea acestuia. Utilizarea atat de populara a centralei termice face ca in acest moment aceasta sa poata fi achizitionata sub mai multe forme, cum ar fi: centrala termica pe gaz, centrala termica electrica, centrala termica in condensare, centrala pe peleti. Acest ultim tip de centrala termica este mai putin cunoscut in tara noastra. Cu toate acestea, centrala termica pe peleti a inceput sa fie utilizata de un numar din ce in ce mai mare de persoane, fapt care nu poate fi decat imbucurator avand in vedere avantajele oferite de catre acest tip de centrala termica.

Avantajele utilizarii centralei termice pe peleti

Principalele avantaje oferite de catre utilizarea unei centrale termice pe peleti sunt urmatoarele:

  1. Functioneaza fara ca aceasta sa fie racordata la reteaua de gaze naturale. Chiar daca reteaua de gaze naturale este bine dezolvtata in tara noastra inca exista foarte multe zone in care aceasta retea nu a ajuns si, la cum arata lucrurile cu siguranta va trece foarte mult timp pana cand reteaua de gaze naturale va acoperi in totalitate tara noastra. Pentru persoanele care locuiesc in zonele in care reteaua de gaze naturale nu a ajuns centrala termica pe peleti este cea mai buna alegere pentru incalzirea locuintei pentru ca aceasta functioneaza pe baza de peleti.
  2. Acest tip de incalzire este foarte prietenos cu mediul inconjurator.
  3. Ofera un nivel de caldura foarte ridicat.
  4. Costul necesat obtinerii caldurii este mai mic in comparatie cu incalzirea prin intermediul altor dispozitive de incalzire.

Sfaturi care trebuie avute in vedere pentru a putea achizitiona o centrala termica pe peleti de calitate

Avand in vedere ca nu sunt cunoscute foarte multe informatii despre centrala termica pe peleti in continuarea acestui articol voi prezenta cateva criterii care trebuie avute in vedere in momentul in care se doreste achizitionarea unei astfel de centrale termice.

  • Puterea este cel mai important detaliu care trebuie avut in vedere. Pentru a putea achizitiona o centrala termica pe peleti care sa ofere un nivel de incalzire foarte bun trebuie tinut cont de suprafata care urmeaza sa fie incalzita, tipul instalatiei de incalzire dar si gradul de izolare al imobilului care urmeaza sa fie incalzit.
  • Nivelul de dotare ai centralei termice pe peleti. Unele modele de centrale termice pe peleti nu sunt dotate cu toate accesoriile necesare unei bune functionari motiv pentru care trebuie avut in vedere si acest aspect. Pentru a evita neplacerile create de necesitatea de a achizitiona separat anumite componente trebuie achizitionate acele modele de centrale termice pe peleti care sunt dotate cu toate accesoriile necesare, inclusiv cu cosuri de fum.
  • Tipul de centrala termica pe peleti. Pe piata exista doua tipuri si anume, centrala termica pe peleti conventionala si in condensare. Diferenta majora dintre aceste doua tipuri de centrala termica consta in randamentul termic pe care acestea il ofera. Sistemul conventional ofera un randament termic de aproximativ 95% in timp ce, sistemul in condensare poate depasi procentajul de 100%.

Concluzii

Centrala termica pe peleti este un sistem de incalzire foarte util celor care din diverse motive nu sunt racordati la reteaua de gaze naturale. Pentru a putea achizitiona cel mai bun model de centrala termica pe peleti este necesar ca in prealabil sa fie studiata foarte bine piata si ales acel model de centrala termica pe peleti care raspunde cel mai bine nevoilor avute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata