Sfaturi pentru întreținerea și curățarea tâmplăriei din PVC

3 min citire

Inrolare trafic.ro
Ferestrele și ușile din PVC sunt atât de populare inclusiv pentru faptul că necesită un efort minim de întreținere. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să neglijezi aspectul estetic. Prin îngrijire corespunzătoare și curățare adecvată, vei putea să le menții într-o stare excelentă și să te bucuri de ele pe termen lung.

Nu folosi agenți corozivi

Agenții corozivi pot deteriora suprafața profilelor din tamplaria PVC, cauzând decolorare, deformare sau chiar fisurarea materialului. Utilizarea acestor substanțe poate afecta nu doar aspectul estetic al ferestrelor și ușilor, ci și funcționalitatea lor în timp.

 

Cea mai bună metodă de curățare a suprafeței profilelor din PVC, cum ar fi usa exterior termopan, este să folosești o soluție de detergent blând diluată în apă. Aceasta este suficient de eficientă pentru îndepărtarea prafului, a murdăriei și a altor reziduuri superficiale, fără a afecta materialul. Este recomandat să aplici soluția utilizând o cârpă moale sau o perie delicată pentru a evita deteriorarea suprafeței.

Curăță exteriorul tâmplăriei în mod regulat

Există o mulțime de modele usi termopan sau ferestre, și toate acestea necesită să fie curățate regulat. Atunci când exteriorul tâmplăriei este expus la factorii naturali, aceștia se lipesc de suprafață și formează un strat de murdărie greu de îndepărtat.

 

În timp, aceste particule se pot încrusta adânc în materialul PVC și pot cauza deteriorări. De exemplu, polenul sau alte particule pot să se usuce pe suprafața tâmplăriei sub acțiunea razelor solare și să devină greu de curățat.

 

Prin urmare, curăță regulat exteriorul tâmplăriei pentru a preveni acumularea acestor particule și pentru a menține aspectul curat al ferestrelor și ușilor tale.

Aplică lubrifiant pe mecanismele profilelor din PVC

Aplică lubrifiant cel puțin o dată pe an și vei putea fi sigur că mecanismele rămân în stare optimă și funcționează corespunzător. Lubrifiantul ajută la reducerea uzurii, prevenind deteriorarea componentelor. Acesta poate contribui și la prelungirea duratei de viață a mecanismelor, protejându-te de costurile și disconfortul asociate cu înlocuirea sau repararea acestora.

 

Mecanismele bine întreținute sunt mai puțin susceptibile să se defecteze sau să se blocheze, reducând riscul de accidente sau intrări neautorizate.

Verifică periodic etanșările

Etanșările sunt componente importante ale tâmplăriei, care contribuie la izolarea termică și fonică a locuinței tale și la prevenirea pierderilor de aer.

 

Pentru a verifica etanșările, începe prin a examina atent marginile exterioare ale ferestrelor și ușilor, căutând eventuale crăpături, fisuri sau deteriorări. Acestea pot apărea în timp din cauza expunerii la intemperii, a variațiilor de temperatură sau a uzurii naturale. Dacă observi vreo problemă, acționează imediat pentru a remedia situația.

 

Urmează aceste sfaturi utile și vei beneficia de confortul și eficiența oferite de către tâmplăria PVC. Fiind întreținute corespunzător, aceste profile vor avea o durată lungă de viață și vor funcționa perfect.