Siemens Energy va înlocui Beiersdorf în indicele principal DAX 30 al Bursei de la Frankfurt

0 65

Din 22 martie 2021, Siemens Energy va înlocui producătorul Nivea – Beiersdorf – în indicele principal DAX 30 al Bursei de la Frankfurt, al celor mai mari 30 de companii listate din Germania, a anunţat miercuri seara operatorul bursier german Deutsche Boerse, transmit Xinhua şi DPA.

Astfel, Siemens Energy, compania scindată anul trecut din conglomeratul german industrial Siemens, produce turbine cu gaz şi sisteme de transmisie şi are aproximativ 90.000 de angajaţi.

În prezent, după listarea din septembrie, Siemens Energy a fost inclusă în MDAX – indicele secundar al bursei germane, care cuprinde 60 de companii de mărime medie. De la listare, acţiunile Siemens Energy au crescut cu peste o treime, astfel încât capitalizarea bursieră a companiei a ajuns la aproximativ 21,89 miliarde de euro.

„Faptul că vom deveni membru al DAX atât de curând după Oferta Publică Iniţială este o recunoaştere semnificativă a poziţiei companiei noastre şi a angajamentului faţă de angajaţii noştri”, a afirmat directorul general al Siemens Energy, Christian Bruch.

Iar Beiersdorf, care a fost inclusă în indicele DAX în 2008, va lua locul Siemens Energy în indicele MDAX. De asemenea, în indicele MDAX, Porsche
Automobil Holding va înlocui Aareal Bank.

În indicele SDAX, care cuprinde 70 de companii mici şi mijlocii din Germania, Osram Licht a înlocuit Nordex, Metro a înlocuit Encavis, iar Aareal Bank Hornbach Baumarkt. În plus, Suess Microtec a venit în locul Cropenergies, iar Leoni în locul SNP Schneider-Neureither & Partner.

Actual, compania Siemens, prezentă de 114 ani în România, operează aici patru fabrici şi şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata