Simona Halep este la răscruce de drumuri, este viziunea cunoscutului antrenor român de tenis Sever Dron

De Jurnalul Național Familie și relații Lifestyle Sport 284 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Sever Dron cunoscutul antrenor român de tenis, stabilit acum la Paris, a analizat situaţia în care se află acum, tenismena Simona Halep dar mai ales cu ce riscuri se confruntă în viitor campioana noastră.

Astfel, reputatul antrenor român de tenis, trage un semnal de alarmă cu privire la perioada prin care trece acum, Simona Halep.

“Simona este la o răscruce de drumuri”, spune Sever Dron (77 de ani), cunoscutul antrenor care i-a pregătit pe Henri Leconte și Virginia Ruzici, dar şi fost coleg cu Ilie Năstase și Ion Țiriac în Cupa Davis.

“Accidentările din ultimul timp nu îi ușurează soarta”

Proaspăt revenită în ţară după US Open, unde a fost eliminată în optimi de Elina Svitolina, Simona Halep se va căsători săptămâna viitoare. Antrenorul crede că va fi tot mai dificil pentru sportivă să găsească un echilibru între viaţa profesională şi cea personală.

“Vine un moment în cariera unui sportiv de înaltă performanță, mai ales la fete, când va trebui să își întemeieze o familie! Cu siguranță, Simona este la o răscruce de drumuri! Să o lăsăm pe Simona și staff-ul ei să decidă ce va face în continuare.

Accidentările din ultimul timp nu îi ușurează soarta, iar viața ei intimă este domeniul în care nu trebuie să intrăm”, a declarat Sever Dron pentruProSport, când a fost întrebat dacă Simona ar trebui să joace mai multe sau mai puține turnee în perioada următoare.

Antrenorul român, stabilit la Paris, a comentat şi meciul dintre Simona Halep şi Elina Svitolina de la US Open.Astfel, Sever Dron recunoaşte că nu a văzut întreaga partidă, însă spune că Simona i s-a părut prea agresivă, în dauna jocului defensiv. “Se grăbea prea mult”, spune acesta.

Astfel, “Nu am văzut tot meciul, ci numai de la 3-3 în primul set, unde Simona a avut posibilitatea de a se desprinde și nu a reușit.

Prin urmare, Svitolina mi s-a părut mai constantă, sigură de alegerile ei, fără să se grăbeasca să câștige, ataca atunci când trebuia și se apăra când era nevoie, spre deosebire de Simona care părea ca nu voia să fie în defensivă și încerca să fie mai agresivă. Dar se grăbea prea mult!

Greșea și, lucru curios, atunci când raliurile se lungeau – joc de bază al Simonei, tot Elina ieșea câștigătoare”, a declarat antrenorul român.