Situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa muncii

78

Compania Amazon oferă angajaţilor mii de dolari pentru a renunţa definitiv la locurile de muncă. În acest sens, gigantul a relansat „programul de demisie voluntară”, pe care îl desfăşoară anual în luna februarie, încă din 2014, oferind angajaţilor săi minimum 1.000 de dolari pentru a demisiona şi a se orienta spre o altă carieră.

În conformitatea Harvard Business Review, această tactică, pe care Amazon a adoptat-o de la Zappos după ce a achiziţionat compania în 2009, ajută la eliminarea angajaţilor care „nu au nivelul de angajament pe care îl caută”. Însă, pentru a face acest pas, angajaţilor li se oferă între 1.000 şi 5.000 de dolari, în funcţie de perioada lucrată în cadrul companiei.

Din punctul de vedere al companiei, „Amazon are o serie de oportunităţi, concepute pentru a ajuta angajaţii să îşi atingă obiectivele personale şi profesionale. Deşi sperăm că angajaţii vor rămâne şi îşi vor dezvolta cariera la Amazon, acesta este un program voluntar conceput pentru a oferi sprijin suplimentar celor care decid că Amazon nu face parte din planul lor de carieră pe termen lung, şi este oferit în fiecare an, din 2014”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.

sursa: businessmagazine.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner