Soluții creative pentru a scăpa de zgârieturile de pe mașină

De Jurnalul Național Auto Utile 310 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
În general, chiar dacă ai grijă de mașina ta, este aproape inevitabil să nu apară zgârieturi pe suprafața caroseriei. Zgârieturile pot fi cauzate de mai mulți factori pe care nu-i poți controla.

De la tamponări ușoare, pietricele aruncate de roțile altor mașini, ramuri de copaci, periile dispozitivelor de spălare automată, pisici sau păsări, atingerea caroseriei cu anumite obiecte dure, până la vandalism sunt cauzele zgârieturilor.

Există câteva soluții pentru a scăpa de ele, fără să bagi maşina în service, dacă sunt zgârieturi superficiale.

Zgârieturile de pe mașină, rezolvate acasă

Concret, în primul rând, trebuie să treci unghia peste zgârietură, ca să-ți dai seama cât de adâncă e zgârietura. Dacă unghia nu se agață, înseamnă că este o zgârietură minoră. Dacă unghia se agață, este vorba despre o zgârietură serioasă și nu va funcționa nicio metodă de-ale tale.

Așadar, curăță bine zona de pe caroserie unde ai observat zgârietura și folosește una dintre metodele următoare. Poți aplica pastă de dinți: elimină zgârieturile minore de pe mașină datorită abrazivilor naturali pe care îi are în compoziție. Cu un burete sau cu o cârpă din microfibră curăța zona afectată, până când pasta va fi distribuită uniform. La final, șterge zona cu o cârpă curată.

De asemenea, poți încerca să repair zgârietura cu un creion corector pentru zgârieturi auto, care este foarte eficient. După ce aplici, șterge excesul cu o cârpă moale și uscată. Va trebui să repeți des procedura.

Mai mult, dacă ai o maşină închisă la culoare, poți folosi chiar și crema de pantofi. Astfel, după ce ai curățat zona zgâriată cu apă și săpun, aplică puțină cremă de pantofi. Cu o cârpă fină, întinde crema în mod uniform pe toată zona afectată.

De asemenea, o altă metodă de a scăpa de zgârieturile de pe caroserie, la îndemâna oricui, este aplicarea de ceară topită. Întinde-o uniform cu degetul ca să netezești, dacă este cazul. Iar dacă ești doamnă sau domnișoară, sigur ai în casă ojă de unghii. Trebuie să ai grijă să alegi o culoare foarte apropiată cu cea a mașinii tale, altfel se va observa diferența.