Sprijin financiar oferit de Ambasada Franţei şi Institutul Francez

44

Ambasada Franţei şi Institutul Francez a oferit sprijin financiar unor societăţii civile din România, implicate în asigurarea incluziunii sociale pe perioada pandemiei de Covid-19

Iar pentru a recunoaşte şi a susţine eforturile societăţiilor civile româneşti, care au sprijinit persoanele fragile, aflate în dificultate pe timpul izolării şi pe tot parcursul pandemiei de Covid-19, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez au decis să le susţină financiar. Aceste 14 ONG-uri româneşti foarte implicate, în această perioadă, in sprijinirea persoanelor care necesită ajutor sunt

– Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina – în Suceava, Asociaţia Carusel – în Bucureşti, Asociaţia Casa Valentina – în Bucureşti. Fundaţia Comunitară Cluj – în judeţul Cluj-Napoca, Fundaţia Comunitară Timişoara – în judeţul Timişoara, Fundaţia Hecuba – în Iaşi, Fundaţia Un Coup de Main d’Emmaus în Iaşi, Asociaţia FDP – Protagonişti în educaţie – în judeţul Dâmboviţa, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) – în Iaşi şi regiunea Nord-Est, Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună – în satele Unguroaia (com. Cristeşti) şi Măşcăteni (com. Albeşti), din judeţul Botoşani, Fundaţia Parada – în Bucureşti, Fundaţia HOSPICE – Casa Speranţei – în Braşov, Asociaţia SOS Satele copiilor/ Asociaţia Ateliere fără frontiere – în Bacău, Asociaţia STEA – Satu Mare.

Valoarea de 3.000 de euro, care reprezintă finanţarea acordată fiecărei structuri, este menită să sprijine continuarea distribuţiei de alimente sau de produse de igienă, accesul la drepturi pentru persoanele private de venituri şi accesul la îngrijire medicală, dar şi să prevină abandonul şcolar din zonele respective.

Peste tot în lume, pandemia de Coronavirus a scos in evidenţă inegalităţile şi uneori chiar a adâncit lacunele existente, punându-i în dificultate pe cei mai vulnerabili, aflaţi sub pragul sărăciei.

În România, mai ales asigurarea necesităţilor de bază a fost dificilă, în timpul izolării pentru multe familii care şi-au pierdut venitul zilnic. Persoanele fără adăpost, copiii care trăiesc în sărăcie, persoanele în vârstă izolate, muncitorii zilieri au fost nevoiţi să se bazeze pe solidaritate altora pentru a supravieţui. Femeile victime ale violenţei, uneori izolate în casă cu atacatorul lor, au întâmpinat, de asemenea, multe dificultăţi considerabile şi nu le-a fost respectat dreptul la siguranţă.

Din aceste cauze, toate cele paisprezece asociaţii, care au stabilit, în acest timp, o legătură de încredere cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România, oferă şi in prezent servicii sociale, tocmai acestor grupuri vulnerabile profund afectate de pandemie:

-copii şi tineri,

-vârstnici şi persoane cu dizabilităţi,

-persoane fără adăpost din oraşele mari,

-familii din comunităţi marginalizate,

-mame singure şi dependenţi de droguri.

Prin acordarea sprijinului financiar, acestor organizaţii din mai multe regiuni ale României, Ambasada Franţei şi Institutul Francez reafirmă importanţa solidarităţii, în cadrul cooperării franco-române şi a misiunii majore, pe care o are societatea civilă în furnizarea de servicii sociale, în zonele cele mai dezavantajate din ţară.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata