Staţiunea din România care atrege mii de turişti străini

De Jurnalul Național Actuale Călătorii Turism 204 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
România este o țară plină de locuri frumoase, pentru care oamenii bat drumuri lungi. Turiști din toate colțurile lumii ajung la noi, dar încă nu au descoperit toate minunățiile cu care a fost înzestrată ţara noastră. Ne lăudăm și cu o stațiune unde vin mii de oameni, dar puțini știu cât de miraculoase sunt apele acestei zone.

Stațiunea din România, cu „ape miraculoase”

Deși este cel mai mic oraș din țara noastră, se bucură de un succes formidabil. O mulțime de oameni ajung aici an de an, pentru că această zonă ascunde o mare bogăție, care face minuni pentru sănătate.

Sunt și turiști care ajung aici doar pentru frumusețea zonei, fără a ști de comoara apelor, însă mulți dintre ei sunt hotărâți să testeze acest tratament natural. Peisajele sunt și ele pe măsura așteptărilor, ceea ce va asigura oricui o vacanță pe cinste.

Este vorba despre Băile Tușnad, stațiunea din Ardeal, despre care se spune că are „ape miraculoase”. Este orașul cu cei mai puțini locuitori din România și se găsește chiar între Munții Harghita și Bodoc, în cheile Oltului, la o altitudine de 650 de metri.

Primele înregistrări ale izvoarelor termale din Baile Tushnad datează din secolul al XV-lea, iar în secolul al XIX-lea a fost recunoscut ca centru balnear. A devenit celebru de-a lungul anilor, dar încă există oameni care optează pentru stațiunile mai mari.

În decursul timpului multe celebrități și regi au vizitat zona pentru puterile vindecătoare ale apelor sale termale. În trecut se bucura de mai mare popularitate, fiind una dintre puținele zone atât de benefice.

Ce putem face în Mica Elveție

În contextul legendar, în jurul anului 1840, primul care a descoperit efectele vindecătoare ale apelor din zona Mica Elveție, așa cum mai e cunoscută stațiunea, a fost un cioban. La acea vreme, regiunea era cunoscută sub numele de Câmpul Vorbirii, iar vestea izvoarelor miraculoase s-a răspândit cu rapiditate.

Una dintre principalele atracții ale stațiunii sunt izvoarele sale termale, abundente în minerale și substanțe benefice pentru sănătate. Aceste ape sunt recunoscute pentru proprietățile lor terapeutice, fiind utilizate în tratarea afecțiunilor precum reumatismul, problemele dermatologice, bolile articulare și respiratorii.

Prin combinarea proprietăților vindecătoare ale apelor termale cu aerul proaspăt, Băile Tușnad oferă o oază de recuperare și relaxare pentru toți cei care doresc să scape de stresul și agitația vieții de zi cu zi.

Stațiunea balneară s-a transformat într-un punct de atracție nu doar pentru turiștii din România, ci și pentru cei din afara țării. Mulți vizitatori din Europa și din alte părți ale lumii vin an de an la Băile Tușnad în căutarea vindecării și relaxării.

Ce beneficii aduce fiecare izvor

Cu toate că există aproape 50 de izvoare în întregime, numai șase dintre acestea sunt pregătite pentru a oferi tratamente balneare, toate fiind localizate pe malul stâng al râului Olt. Fiecare izvor este caracterizat de compoziția chimică și temperatura apei, oferind proprietăți terapeutice unice, adecvate atât pentru tratamentul intern, cât și extern.

-Izvorul 1 este special amenajat pentru a trata gastritele hiperacide și problemele căilor urinare. Apa de aici are o mineralizare de 7,3 g/l și o temperatură între 10 și 12 grade Celsius, fiind bogată în bicarbonat sodic și având un conținut ridicat de dioxid de carbon.

-Izvorul 2 este amplasat în partea estică a stațiunii și este recomandat pentru afecțiuni precum gastritele hiperacide, dispepsiile cronice și diatezele urice și oxalice, având o mineralizare totală de aproximativ 6,1 g/l.

-Izvorul 3 provine din apele acumulate în formațiunile de priroclastice și este indicat pentru a trata dispepsiile hipoacide și diatezele urice și oxalice.

-Izvorul 4 se află în apropierea Izvorului 3 și are caracteristici similare de zăcământ, fiind folosit pentru tratarea dispepsiilor hipoacide și diatezelor urice și oxalice.

-Izvorul 5 este recomandat pentru gastritele hipoacide și are o mineralizare totală de 3,9 g/l.

-Izvorul Ana este dedicat exclusiv tratamentului extern al unor afecțiuni cardiovasculare, endocrine și reumatismale, având o mineralizare mai ridicată și conținând clorură sodică, fier și dioxid de carbon.

Sursa – playtech.ro