Substanțe interzise distribuite intr-o scoală din Arad

0 94

Doi elevi ai unui liceu din Arad au ajuns la spital, după ce au consumat substante interzise primite de la un dealer chiar în curtea unității de învățământ. Un băiat de 15 ani și o față de 16 ani, li s-a făcut rău imediat. Cei doi elevi au acuzat ameţeli şi stări de greaţă în timpul orelor. Profesorii au chemat imediat ambulanţa.

„Echipajul Serviciului de Ambulanţă ajuns la locul intervenţiei, respectiv la liceu, a găsit o persoană de sex feminin de 16 ani care prezenta o stare confuzională, post episod lipotimic. În timp ce stabilizau pacienta au mai fost solicitaţi să acorde ajutor unui băiat de 15 ani care se simţea rău, respectiv prezența tulburări digestive”, susţine Mircea Merea – director medical Serviciul de Ambulanţă Arad.
Dascălii l-au identificat printre elevi şi au reuşit să-l prindă, ieri, pe bărbat, după ce l-au alergat prin curtea şcolii şi l-au predat poliţiştilor.

„A intrat la ora de vârf când veneau copiii la şcoală. Aspectul lui nu este deosebit de cel al elevilor, e micuţ, e subţirel, nu a părut nimic dubios. Fetei i s-a făcut rău şi noi am depistat-o şi pe el l-am izolat că el era să plece, dar l-am izolat într-un gang aici în şcoală”, adăugă Ioan Toncean – directorul Liceului „Spiru Haret” Arad.

„Mă aştepta la poartă la 8.30. Ne-a ameninţat, a strigat. Nu era în curtea şcolii, era în afara şcolii. Am anunţat din nou poliţia şi au venit în câteva minute, dar dispăruse. Am înţeles că l-au găsit într-o zonă apropiată de şcoală”, povesteşte Ioan Toncean.

Pe fir au intrat şi poliţiştii de la crimă organizată.

„Poliţiştii au identificat persoana bănuită că le-ar fi furnizat aceste substanţe, persoana în cauză fiind condusă de către poliţişti la sediul poliţiei Municipiului, aceasta fiind bănuită de săvârşirea altor infracţiuni pe raza municipiului. În acest caz continuarea cercetărilor este efectuată de poliţiştii de la crimă organizată”

„Acuma chiar mă gândesc să o mut de la şcoala aia pentru că nu există nicio siguranţă. Omul ăla era acolo în parcarea şcolii, ceea ce nu mi se pare normal să-şi parcheze maşina. Acolo tot timpul sunt oameni de pe stradă. Sunt nişte feţe de te sperie”, spune mama fetei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x