Sunt adeptul unei politici de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi

0 49

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că este adeptul unei politici de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi şi a dat un semnal către ”toată societatea românească” de deschidere, de înţelegere, de susţinere a acestei categorii de persoane.

Orban a vizitat un centru – Ability Hub – care acordă asistenţă persoanelor cu dizabilităţi.

„Astăzi e Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi şi într-un fel mi-a venit ca o mănuşă invitaţia dumneavoastră de a da un semnal către toată societatea românească de deschidere, de înţelegere, de susţinere a persoanelor cu dizabilităţi. Ei fac parte din societate. Pentru mine e foarte important ca oamenii să înţeleagă problemele diferite pe care le au persoanele cu dizabilităţi, dar cel mai important pentru mine e să respingem orice politică de marginalizare, de scoatere în afara vieţii sociale, sunt adeptul unei politici de incluziune, de căutare a unui drum în viaţă pentru fiecare persoană, în funcţie de dizabilitatea pe care o are”, a spus Orban.

El este de părere că ceea ce face Ability Hub este lăudabil. „Aici am văzut o organizaţie care face un lucru foarte frumos. Gândiţi-vă că 300 de persoane cu dizabilităţi practic au trecut prin asistenţa, consilierea acordată de această organizaţie neguvernamentală care e finanţată doar din resurse private şi 300 de persoane şi-au găsit un loc de muncă şi 200 de 2 ani îşi păstrează locul de muncă, s-au adaptat şi practic ei se simt utili, au intrat într-o viaţă cât mai aproape de viaţa normală”, a afirmat Orban.

Cu această ocazie, şeful Guvernului şi-a reiterat poziţia cu privire la anularea ordonanţei ”care a distrus unităţile protejate”.

„Referitor la Ordonanţa 60, care a distrus unităţile protejate, pentru că a eliminat stimulentele fiscale care erau acordate companiilor pentru contractele făcute între companii şi unităţile protejate (…) ştiţi foarte bine poziţia…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x