Taifunul Bavi ameninţă insulele din sudul arhipelagului nipon

28

În insula Okinawa, din sudul arhipelagului nipon, se apropia, luni, taifunul Bavi, despre care  meteorologii avertizează asupra pericolului producerii valurilor înalte, vânturilor puternice şi ploilor torenţiale în regiune, informează DPA.

Bavi este cel de-al optulea taifun produs, anul acesta, iar potrivit prognozelor,urmează să aducă până la 40 de milimetri de ploaie pe oră în unele regiuni ale insulei Okinawa.

Din aceste cauze, un număr total de 33 de zboruri au fost deja anulate luni în regiune, potrivit publicaţiei Okinawa Times.

Astfel, la ora 9 a.m. (00:00 GMT), ochiul taifunului Bavi se afla la circa 120 de kilometri nord-vest de insula Kume, deplasându-se către nord-est cu o viteză de 10 kilometri pe oră însoţit de vânturi cu viteze de maximum 108 kilometri pe oră şi rafale de 162 de kilometri pe oră, potrivit Agenţiei meteorologice din Japonia.

Pe o perioadă de 24 de ore, agenţia a prognozat căderi de precipitaţii de până la 150 de milimetri pentru regiunea Okinawa şi de până la 100 de milimetri pentru regiunea Amami până marţi dimineaţă.

În contextul dat, autorităţile se află în căutarea a patru membri ai echipajului unei ambarcaţiuni de pescuit daţi dispăruţi sâmbătă în apropiere de insula Ishigaki după ce au fost surprinşi de furtună. Din această echipă făceau parte şi trei ucenici din Indonezia.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata