Tiberiu Dobre, Samsung România: Telefoanele pliabile au încă foarte multe de spus şi nu cred că o să înlocuiască telefoanele clasice

De Jurnalul Național Actuale Companii Investiții 48 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Pe măsură ce durabilitatea ecranelor și mecanismele de pliere se îmbunătățesc, iar prețurile devin mai accesibile, telefoanele pliabile sunt pe cale să transforme definitiv piața, însă nu vor înlocui telefoanele tradiționale, este de părere Tiberiu Dobre.

În precizările sale, ”Pliabilele au foarte multe încă de spus în următorii ani, pentru că, până la urmă, vorbim despre un telefon compact care îți oferă o experiență dublă în materie de vizualizare și de conținut pe care poți să-l vezi.

Adică, dacă vorbim despre un telefon normal, care e de la simplu la dublu aproape, atunci poți să-l partajezi și să-l faci multitasking foarte bine. Pentru Flip este vorba despre portabilitate, iar, sigur, aici, suprapusă pe o capacitate de procesare foarte mare, o să aibă acces la tot ce înseamnă Galaxy AI și o să fie parte integrantă din gama telefoanelor smart. Nu cred că o să înlocuiască telefoanele clasice vreodată, dar o să-și construiască locul lor, așa cum există SUV-uri și mașini de oraș micuțe, așa o să existe și ele ca un element foarte bine definit în portofoliul nostru și al competitorilor noștri”, spune Dobre.

În prezent, compania Samsung nu este singurul producător care deține în portofoliul de produse telefoane pliabile, dar este compania care a lansat conceptul pe piață, în anul 2019. De atunci, producători precum Motorola, Huawei, OnePlus sau Google au lansat propriile lor variante de telefoane pliabile. Vorbind despre competiție, reprezentantul Samsung afirmă că aceasta este esențială, iar deschiderea către.

”Competiția e bună. Noi ne-am asumat rolul de inovator, pentru că ne place. De-a lungul timpului am tot făcut-o, pare că am învățat-o, dar sigur că deschidem calea competiției, pentru că asta e, până la urmă, motorul sănătos al unei economii”.

Practic, compania Samsung a lansat, în ziua de miercuri, noua gama de telefoane pliabile, Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6, cu prețuri care pornesc de la 5.999 de lei și, respectiv 9.999 de lei.

Legat de îmbunătățirile aduse ultimei game de telefoane pliabile lansată miercuri, Tiberiu Dobre a menționat balamaua mai mică și forma mai compactă a telefoanelor.

Procentual, pentru noile telefoane, Samsung România își propune o creștere de 50% a precomenzilor și o creștere de 25% a vânzărilor comparativ cu seria precedentă, de anul trecut.

”Pliabilele cresc într-un ritm alert, zic eu un ritm sănătos, pentru că vin de jos. De exemplu, în etapa de pre-order pentru noua gama Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold ne propunem 50% peste anul trecut. Iar la nivelul întregului an, ne propunem să creștem cu 20-25%

Am atins masa critică, am vândut semnificativ peste 100.000 de bucăți în România până la finale a anului trecut din toată gama de pliabile. Ceea ce nu e un lucru rău. Anul trecut au avut o creștere moderată, să zicem undeva în plaja asta 10-15%, anul ăsta suntem mai ambițioși, cu seria nouă și avem argumente, zicem noi, să creștem 30% față de anul trecut, dar vorbim de o adopție în masă, deja 100.000 de utilizatori pentru foldables, eu cred că e un rezultat foarte bun”, continuă vicepreședintele Samsung Electronics România & Bulgaria.

Românii preferă ușor mai mult gama Flip, care reprezintă circa 60% din totalul vânzărilor de telefoane pliabile Samsung. Însă, comparativ cu Europa de Vest, România are o pondere mai mare de Fold.

Sursa – www.economica.net