Tigări de contrabandă din Ucraina, aduse cu drona în România

De Jurnalul Național Auto Călătorii Utile 170 citiri
4 min citire
Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au  transmis că au descoperit joi 11 noiembrie, mii de pachete de țigări de contrabandă aduse în țară cu drona.

În ultimele 24 de ore, 11.600 pachete cu ţigări, în valoare de peste 98.000 lei

Astfel, „Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 11.600 pachete cu ţigări, în valoare de peste 98.000 lei, provenite din contrabandă.

Ieri, 10 noiembrie a.c., în jurul orei 19.15, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava împreună cu lucători ai S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil dronă) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Vicovu de Sus, jud. Suceava, au fost descoperite, abandonate, trei colete care conţineau țigări de contrabandă”, a transmis poliţia de frontieră.

De altfel, polițiștii continuă cercetările în acest caz.

În acest sens, „În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.490 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 17.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, mai informează oamenii legii.

Însă acesta nu a fost un caz singular

În opinia poliţiei de frontieră, „Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au descoperit abandonate, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera  de stat, trei colete cu țigări, de proveniență Duty-Free.

Baxurile cu țigări au fost descoperite în vegetaţia din apropierea localității Straja, județul Suceava, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.418 pachete țigări, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracțioanle.

Tot ieri, 10.11.2021, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz marca  Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele despărțitor dintre compartimentul marfă și pasageri, cantitatea de 3.700 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 5.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei”, mai transmite Poliția de Frontieră.