Tipuri de campionate internaționale de fotbal

Sursa: Financiarul.ro.

Campionatul mondial de fotbal

Cupa mondială este turneul de fotbal organizat de FIFA, unde participă 32 de echipe de fotbal. Acest turneu se joacă de obicei într-o singură țară, la fiecare patru ani. Cele 32 de echipe participante vin de pe toate continentele.

Este cel mai important turneu de fotbal  la nivel mondial, la care orice echipa de fotbal vrea să participe. În același timp, fiecare jucător profesionist de fotbal își dorește să participe la acest mare eveniment și, de ce nu, să-l și câștige.

În întreaga istorie a acestui turneu, echipa Braziliei a câștigat de cele mai multe ori turneul, de cinci ori în total, motiv pentru care este numită pentacampioana lumii.

Mii de oameni din diferite părți ale lumii se duc în țara în care este organizat turneul, pentru a se bucura de acest mare eveniment, căruia i se face multă publicitate și în care organizatorii investesc mulți bani.

FIFA încearcă întotdeauna să organizeze grupele astfel încât să se califice în etapa următoare cele mai bune echipe participante. De asemenea, echipei gazdă i se dă o grupă din care fac parte echipe care nu sunt foarte puternice. FIFA încearcă de obicei ca echipa gazdă să ajungă în finală.

Champions League

Acesta este un turneu european, la care participă cele mai bune cluburi din Europa. Se poate spune că este turneul celor mai importante cluburi la nivel mondial, pentru că pe acest continent sunt cele mai bune cluburi, cum ar fi: Barcelona, ​​Real Madrid, Atletico Madrid, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Juventus, Roma, Napoli, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, printre alte cluburi.

Acesta este organizat de UEFA, iar la el participă un total de 32 de echipe, toate campioanele și subcampioanele din fiecare țară de pe continentul european.

Pe continentul european se află cele mai bune cluburi de fotbal din lume, astfel acest turneu din Liga Campionilor este foarte atractiv la nivel fotbalistic. An de an echipele participante demonstrează acest lucru.

 

Calitatea turneului îl face să fie urmărit de un număr mare de oameni din întreaga lume, având parte, de asemenea, de o publicitate sporită. Veniturile obținute din drepturile de televizare primite de UEFA și cluburile participante sunt, de asemenea, foarte mari.

Finalul se organizează într-un loc ales de entitatea organizatoare și se joacă un singur joc. Clubul campion are dreptul de a juca la World Cup Club,  Super Cupa Europeană, cu campioana Europa League și are asigurată participarea la următoarea ediție a turneului.

Cupa Libertadores

Acesta este un turneu internațional la care participă echipe campioane din fiecar țară de pe continentul sud-american. De asemenea, sunt alese anumite echipe să participe la turneu, cum ar fi: campioana en-titre a turneului, campioana Cupei Americii de Sud și câteva echipe alese într-o etapă numită pre-libertadores.

La acest turneu participă în total 30 de echipe, împărțite în opt grupe, fiecare grupă fiind alcătuită din patru echipe, fiecare grupă jucând împotriva celorlalte, atât locale, cât și din deplasare, prin urmare, în această rundă fiecare echipă trebuie să joace șase jocuri; cele două echipe care fac cele mai multe puncte participă la următoarea rundă, apoi la confruntările directe. Sunt meciuri tur, retur până când se cunoaște campioana turneului.

Beneficiile obținute de campioana acestui turneu sunt următoarele: calificare directă pentru următorul turneu, va reprezenta continentul sud-american la Cupa Mondială a Cluburilor, joacă Cupa Sud-americană, pe care o dispută cu echipa campioană la Cupa Sud-Americană. La aceste beneficii se pot adăuga banii oferiți de entitatea organizatoare, adică Confederația Sudamericană de Fotbal (numită conmebol) și sponsorii respectivului turneu.

Acest turneu le permite cluburilor participante să-și pună în evidență cei mai buni jucători și apoi să îi vândă altor cluburi de pe continent sau de pe continentul european.

Pe lângă aceste turnee de fotbal, merită amintite și Campionatul European de Fotbal, Cupa Americii, Liga Columbiană de Fotbal etc. Fiecare dintre aceste turnee are însemnătatea sa și fiecare reprezintă un bun prilej de a plasa pariuri sportive de către pasionații de pariuri cu scopul de a câștiga un venit suplimentar.

Dacă vă place să plasați pariuri sportive și vreți să aflați mai multe informații despre campionatele de fotbal din lume, dar și despre rezultatele obținute, puteți citi articolul despre Campionate de fotbal cu multe rezultate de egalitate, scris de experții de la biletu-zilei.com.

De asemenea, vă recomandăm să citiți Care este cea mai bună metodă să câștigi la pariuri sportive pentru a avea parte de succes atunci când vă doriți pariați.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata