Tipuri de ceaiuri permise în sarcină

Ceaiuri permise pentru gravide. Femeile însărcinate au nevoie de o alimentație și un stil de viață aparte, fiind esențiale atât pentru ea dar și pentru copil. Înafară de alimentele pentru care optează spre a le consuma, femeile gravide trebuie să acorde atenție și asupra ceaiurilor pe care le beau. Uite care este lista ceaiurilor permise și interzise în sarcină.

Ceaiuri permise în sarcină pot fi destul de multe, însă consumul de ceai este indicat să se înceapă după un consult preventiv cu medicul tău de familie. Ceaiurile pot fi benefice atât femeilor gravide cât și pentru restul persoanelor, în general. Ceaiul are efecte foarte bune asupra organismului, iar dacă ești însărcinată, trebuie să știi că sunt unele plante ce îți vor da o stare de bine. Însă, înainte de a începe să le folosești, mai întâi cere sfatul medicului tău ginecolog.

Care sunt ceaiurile permise în sarcină

Pe lista ceaiurilor permise în sarcină și chiar indicate, care sunt și super bogate în vitamine și benefice pentru sănătatea mamei și uterului sunt ceaiurile de zmeur, de fructe de pădure și coacăze. Acestea ajută la tonifierea uterului, ameliorează durerile din timpul travaliului și facilitează producția de lapte.

Frunzele de mentă reduc greaţa şi balonarea.
Fructe de pădure. Conține multe vitamine și ajută la stimularea lactației.
Sunătoare. Este un bun relaxant și somnifer.
Roinița are un efect calmant şi ajută la reducerea iritabilităţii, insomniei şi anxietăţii.
Ceai de mușețel în sarcină.  Mușețelul conține calciu și magneziu, înlătură insomnia și articulațiile inflamate.
Rădăcină de ghimbir ameliorează greaţa şi vărsăturile.
Păpădiile sunt bogate în vitamina A, calciu şi fier. Rădăcina şi frunzele de păpădie pot fi benefice pentru tratarea edemelor uşoare şi hrănesc ficatul.
Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, K, calciu, potasiu şi fier, sunt adesea folosite în…

Sursa”>

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata