Titi Aur: ”S-au dus vremurile când scăpai cu un autograf!”

De Jurnalul Național Actuale Auto 81 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Meciul de adio al Generației de Aur va fi de neuitat pentru fostul mare fotbalist Miodrag Belodedici. Nu de alta, dar, după petrecere, a rămas fără permisul de conducere, pentru 90 de zile, fiind prins la volan, în trafic, cu o alcoolemie de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În exclusivitate pentru Playtech Știri, celebrul pilot și specialist în conducerea defensivă, Titi Aur ne-a vorbit despre acest caz atât de dezbătut. Mai mult, are și un mesaj pentru vedetele care urcă băute sau drogate la volan.

Titi Aur, despre cazul lui Miodrag Belodedici: ”Nu e o greșeală criminală!”

Care este opinia vestitului pilot Titi Aur, referitor la cazul lui Miodrag Belodedici, care a rămas pieton, pentru 90 de zile, după ce s-a ”cinstit” cu foștii mari fobaliști ai României. Petrecerea a avut loc după meciul de adio al Generației de Aur, desfășurat zilele trecute pe Arena Națională:

În afirmaţiile sale, ”În general, m-am abținut să fac aprecieri despre persoanele publice surprinse băute sau, după caz, drogate, la volan, îl apreciez pe Miodrag Belodedici, a fost un superfotbalist. Dar, vedeți, există acest risc, când participi la un eveniment special, al despărțirii, care a creat emoție, să fii tentat să nu refuzi acea gură de șampanie.

A venit cu mașină, a jucat fotbal, apoi a sărbătorit. Devii un pic ciudat să nu ciocnești un pahar cu șampanie, la o astfel de întâlnire între generații. Să fim serioși, nu e o greșeală criminală. Una este să te duci intenționat la o petrecere și să pleci de acolo băut rău.

Greșeala lui a fost că apoi s-a urcat la volan, trebuia să cheme un taxi sau să roage pe cineva să îl ducă acasă. N-o fi vrut să lase mașina acolo. Cine știe cum o fi gândit?”, declară Titi Aur, exclusiv pentru Playtech Știri.

Titi Aur, avertisment pentru vedete: ”Înainte mai scăpai cu un autograf, cu o șpagă!”

Titi Aur le atrage atenția vedetelor, prin intermediul Playtech Știri, că nu mai e, ca odinioară, când scapau de amendă cu un autograf sau cu o mică șpagă:

Astfel, ”Polițiștii erau mai indulgenți, înainte, chiar și eu am pățit să fiu recunoscut, iar aceștia să aibă o atitudine mai prietenoasă. S-au dus însă vremuri când scăpai, dacă erai vedetă, cu un autograf. Pe atunci te alegeai cu un avertisment, cel mult, îți alegeau varianta mai dulce.

Dar, acum sunt exigenți, de aceea și vedeți atâtea cazuri cu vedete și politicieni, dar și cu alți polițiști prinși băuți sau drogați la volan.  Înainte, scăpai cu un autograf, dar și cu ceva bani, cu șpagă, cum se zicea. Nu toți polițiștii sunt sfinți, dar acum au și ei reguli stricte, nu-și mai permit. Așa că, mare atenție, când vă urcați la volan!

Dacă, de exemplu, la o petrecere bei foarte mult, a doua zi nu te urci în mașină, pentru că alcoolul este încă în sânge, chiar și 24 de ore. Așa că riști să te trezești cu dosar penal și să rămâi pieton. Sau, mai rău, să faci vreun accident”.

Cât costă un curs de conducere defensivă cu celebrul pilot Titi Aur?

Vestitul pilot român Titi Aur le recomandă tuturor șoferilor cursurile de conducere defensivă, pentru a fi mai atenți în trafic, pentru a reduce numărul amenzilor, a accidentelor:

Aşadar, ”Oricui îi prinde bine un curs de conducere defensivă. Un curs costă în jur de 150 de euro, plus TVA, o zi. Se vine dimineața, la 9.00, se pleacă la 17.30, avem teorie, masă, practică. Nu le recomand politicienilor, ei au altă funcție, în țara asta. Ar trebui să creeze condițiile ca cetățenii normali să beneficieze de educație rutieră.

Eu vorbesc de această părticică de educație ca să nu murim pe stradă. Ei ar trebui să creeze cadrul legal corect. Să fie un exemplu, să meargă pe partea psihologică, să analizeze ce se întâmplă, de ce suntem cu atâta sânge pe șosea, să ia deciziile astfel încât să ducă poporul către o educație, ca să nu se mai moară pe stradă. Dar, așa politicieni avem, așa sânge pe șosea avem!”, ne-a mai spus Titi Aur, exclusiv pentru Playtech Știri.

Sursa – playtech.ro