Top 5 destinații turistice care și-au încheiat activitatea din cauza supraaglomerării

47

Supraaglomerarea a început să fie o problemă tot mai mare pentru țările care găzduiesc anumite zone într-adevăr minunate și uluitoare. După câteva valuri imense de turiști, guvernele s-au văzut nevoite să restricționeze într-un fel anume în următoarele cinci atracții turistice din cauza distrugerii ecosistemelor:

1. O tabără de bază de pe Muntele Everest nu mai este deschisă către public

Pe partea tibetană a Muntelui Everest, turiștii puteau să ajungă cu mașina la o tabără de bază, o destinație foarte populară printre persoanele pasionate, de altfel. În anul 2015, circa 40.000 de oameni au vizitat această tabără. Conform Conde Nast Traveller, această supraaglomerare a dus la o problemă destul de severă. În acest loc s-au descoperit opt tone de gunoi, inclusiv fecale umane și echipamente de escaladat. Guvernul chinez s-a hotărât să închidă tabăra, în urma acestui comportament nepotrivit, anul acesta, în luna februarie.

2. Canionul Fjaðrárgljúfur a luat sfârșit după ce mai mulți turiști au văzut destinația în „Game of Thrones”

Canionul Fjaðrárgljúfur din Islanda a apărut în serialul „Game of Thrones” și în videoclipul piesei „I’ll Show You” cântată de Justin Bieber. Destinația a început să devină una foarte populară la scurt timp, iar turiștii s-au dus buluc pentru a admira celebra regiune. Țara a restricționat accesul la canion, din cauza deteriorării atracției de către turiști.

3. Piața plutitoare de flori Bloemenmarkt s-a închis tot din cauza supraaglomerării

Bloemenmarkt era pe vremuri o piață plutitoare de flori în Amsterdam, doar că ultima florărie a luat sfârșit în luna aprilie a anului 2019. Michael Saarlos, ultimul florar din Bloemenmarkt învinuiește atât aglomerația, dar și turiștii, care au stat în calea localnicilor în a mai achiziționa flori.

4. Golful Maya din Thailanda nu mai este deschis din cauza turiștilor care l-au deteriorat

Maya Bay a devenit renumit în urma filmului „The Beach” cu Leonardo DiCaprio ca personaj principal. Încă de atunci, 5000 de oameni au venit în vizită pe plajă în fiecare zi. Rezultatul? Ecosistemul golfului a fost vizibil și profund afectat, obligând Departamentul Parcurilor Naționale, al Vieții Sălbatice și Conservarea Plantelor din Thailanda să îl închidă în 2018. Aparent, acesta ar putea avea o tentativă de redeschidere în iunie 2021.

5. Rămânem în Thailanda unde s-au închis mai multe insule din cauza distrugerii ecosistemelor

În anul 2017, Thailanda a închis insulele Koh Khai Nok, Koh Khai Nui, Koh Tachai și Koh Khai Nai. Plajele primeau o mie de turiști în același timp, chiar dacă acestea puteau de fapt să primească doar 70 de persoane. Acest număr foarte mare de turiști a distrus ecosistemul plajelor, conform Travel and Leisure. Ancorele bărcilor și înotătorii au distrus 80% dintre recifele de corali din împrejurimi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner