Transpirația în exces se tratează… la estetician! Doctorul Dana Bratu, despre cel mai sigur și eficient tratament

De Continut Sponsorizat Comunicat de presă 185 citiri
7 min citire

Inrolare trafic.ro
„Vine vara, bine-mi pare!” nu este o expresie care se regăsește prea des în vocabularul celor care se confruntă cu transpirația excesivă. Există oameni, și nu puțini, care transpiră exagerat chiar și atunci când nu depun pic de efort fizic. De vină este o afecțiune numită hiperhidroză, care are un impact serios asupra vieții de zi cu zi. Dacă și voi vă confrunați cu ea și ați testat fără rezultat deodorante puternice, pastile sau soluții saline, este cazul să aflați despre cel mai eficient tratament în acest sens, care se regăsește, surprinzător sau nu, în… cabinetul esteticianului! Doctorul dermatolog Dana Bratu vă dezvăluie ce presupune procedura, dar și cum puteți face distincția între ceea ce este o transpirație absolut firească și hiperhidroză.

Cum recunoști hiperhidroza? Fii atent la câteva manifestări-cheie!

Sport intens, stres, anxietate, emoții puternice, stări febrile. Sunt câteva dintre cauzele care determină transpirația, un fenomen absolut natural și normal, prin care organismul își menține constantă temperatura corpului. Când acest proces devine exagerat, iar apa începe să fie eliminată și în lipsa unei cauze clare, transpirația se transformă deja într-o problemă. Specialiștii o numesc hiperhidroză și, pe scurt, înseamnă că sistemul nervos stimulează peste măsură glandele sudoripare, ceea ce creează un disconfort uriaș celui afectat: imaginați-vă cum ar fi să purtați haine ude în permanență și să trebuiască să luptați fără succes cu mirosurile neplăcute. Un calvar, nu-i așa?! Aproximativ 3% din români s-ar afla în această situație.

„Deși poate apărea în orice zonă a corpului, transpirația în exces afectează, în special, mâinile, picioarele, fața și axilele, această din urmă zonă creând pacientului și cel mai mare disconfort. În general, hiperhidroza primară, căci așa o numim, se manifestă înainte de împlinirea vârstei de 25 de ani, pe o perioadă de cel puțin șase luni, timp în care transpirația apare bilateral, mai des de o dată pe săptămână și doar pe timpul zilei. Dacă aveți rude apropiate care se confruntă cu hiperhidroza, crește riscul ca problema să vă fie transmisă și vouă: până la 40% dintre cei care suferă de transpirație excesivă au un alt membru al familiei diagnosticat cu această afecțiune. Sfătuim pacienții să se prezinte la medic în momentul în care sesizează că transpiră fără motiv.”

(Dr. Dana Bratu, specialist dermatolog)

Și asta pentru că, uneori, transpirația în exces ascunde altfel de probleme! În acest caz se numește hiperhidroză secundară generalizată, afectează regiuni mari de pe corp și este semn al unor boli cardiace, endocrine sau neurologice.

Cea mai populară procedură dermato-estetică, de ajutor în cazul transpirației excesive: „În 20 de minute, intervenția s-a încheiat!

          Hiperhidroza primară este cea care, deși neplăcută, nu ar trebui să îngrijoreze pacientul și din alte puncte de vedere, decât cele evidente. De altfel, mulți dintre cei afectați ajung, sub acest motiv, să accepte situația, fără să știe că hiperhidroza poate fi nu doar controlată, ci și combătută, printr-un tratament folosit de zeci de ani în medicină!

„Cel mai eficient, sigur și neinvaziv tratament pe care îl recomand pacienților care se confruntă cu această problema este injectarea de toxină botulinică, celebrul tratament din industria estetică care vă ajută să scăpați și de riduri! Botoxul acționează blocând funcția glandelor sudoripare din zona vizată, ducând astfel la reducerea până la dispariție a transpirației. Întreaga intervenție durează aproximativ 20 de minute.

(Dr. Dana Bratu, specialist dermatolog)

Pentru că procedura poate fi ușor dureroasă, specialiștii apelează la ajutorul unei creme anestezice. Fiecare ședință are nevoie de mai multe injectări, făcute superficial, cu ajutorul unui ac fin. Recomandarea de bază înainte să vă programați o astfel de intervenție este să evitați raderea sau epilarea zonei vizate de tratament, iar ulterior procedurii să evitați masarea ei, transmite doctorul Dana Bratu. Tot ea răspunde și uneia dintre marile temeri ale pacienților.

„Am întâlnit și pacienți care se îngrijorează în momentul în care aud că toxina botulinică reduce cu până la 90% transpirația, un proces absolut natural. Nu este cazul să cădeți pe gânduri! Procedura este sigură și asta pentru că oprirea transpirației se face pe o bucată mică de piele, fapt care nu conduce la dezvoltarea unor probleme de sănătate.

(Dr. Dana Bratu, specialist dermatolog)

 

Când este cel mai potrivit moment pentru această intervenție?

          Efectele nu vor fi instantee: toxina botulinică are nevoie de câteva zile să acționeze. Cert este că vă va scăpa de transpirație pentru următoarele 4, 6 luni, timp în care puteți redescoperi plăcerea purtării fără griji a tuturor hainelor preferate! Pentru menținerea rezultatelor, este nevoie de o nouă ședință. Pe măsură ce procedura se va repeta însă, și intervalul de timp la care va fi nevoie de o nouă sesiune de injectări se va mări.

„Ulterior celor 4, 6 luni, transpirația își va face simțită prezența treptat. Deși poate fi realizată în orice perioadă din an, recomandăm totuși să apelați la procedură la sfârșitul primăverii, începutul verii, pentru a acoperi exact cele mai călduroase luni din an, atunci când și transpirația se intensifică.”

(Dr. Dana Bratu, specialist dermatolog)

Extrem de bine tolerată de pacienți, toxina botulinică provoacă doar la persoanele cu o piele sensibilă o înroșire locală temporară și un ușor edem. În schimb, este total contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează și celor cu boli neurologice severe.

Ca măsuri generale împotriva transpirației, specialiștii recomandă purtarea hainelor din fibre naturale, evitarea consumului de alcool și de ciocolată, aplicarea regulată a pudrei de talc și a unor antiperspirante care conțin săruri de aluminiu.

 

          Doctorul Dana Bratu a adunat cele mai populare proceduri estetice, clasice și premium, în cadrul conceptului inedit, DermaBeauty Clinique, care beneficiază de trei locații: două în București și una în Buzău! Pentru detalii suplimentare, intrați pe site-ul: www.dermabeauty.ro/ sau, pentru programări, sunați la numărul: +40319395