Trei surori din Botoșani luptă să scape de sărăcie

De Jurnalul Național Actuale Utile 208 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
Roxana, Denisa şi Elisabeta sunt trei surori din localitatea Unguroaia, județul Botoşani.  Fetele, locuiesc, alături de părinți, într-o casă fără curent electric. Cu toate că duc o viață grea, fetele s-au ambiționat şi nu au renunțat la școală. Învață la lumina lumânării pentru că știu că numai așa au o șansă să scape de sărăcie.

Astfel că, Roxana, Denisa şi Elisabeta sunt trei fete surori din Botoșani care zilnic își fac temele la lumina lumării. ”Cel mai mult îmi doresc lumină”, a spus Roxana, printre lacrimi. Continuă să învețe. Ştie că numai aşa poate scăpa de sărăcie. Are  numai 13 ani şi vrea să se facă asistentă medicală când va fi mare, conform Antena 3.

De asemenea, la fel de ambiţioasă este şi sora ei mai mică, Denisa. Materia preferată a Denisei este Engleza.

Mai mult decât atât, Elisabetei îi place să citească. Pentru că nu au curent electric în casă, fata povestește că după școală se grăbește să ajungă acasă să-și facă temele până la lăsarea întunericului.

În plus, părinții fetelor cu greu reușesc să acopere necesarul zilnic al familiei. Mama nu munceşte, iar tatăl lucrează numai vara, ca sezonier. ”Dacă am avut ce mânca, am mâncat. Dacă nu, am tăcut. Dumnezeu nu doarme niciodată”, a precizat tatăl fetelor.

Lemnele sunt și el pe terminate. ”Acum am rămas fără niciun braț de lemne. Noroc că este mai călduț afară. Mai avem aici la gârlă, mai tăiem de acolo. Ne rugam la Dumnezeu să fie cald”, mai afirmă tatăl celor trei fete.