Trucuri esențiale pentru prepararea celui mai bun grătar

Vremea caldă este aici, ceea ce înseamnă că ai mai multe motive pentru a-ți chema prietenii și familia la un grătar binemeritat. Pentru ca ieșirea în grădină ori la pădure să fie o experiență cât mai plăcută, îți vom arăta câteva sfaturi foarte utile și atât de ușoare încât poate nici nu v-ați fi gândit la ele.

1. Nu gătiți carne rece

Fiți siguri că veți aduce mereu carnea la temperatura camerei, înainte de a o prepara. Dacă nu veți face acest lucru, riscați să ardeți carnea la exterior până ce se pătrunde și interiorul.

2. Preîncingeți grătarul

Dacă vă doriți ca rezultatul să fie unul mai mult decât delicios, un preparat care să arate bine și să aibă un gust ideal, trebuie să țineți minte un lucru: încingeți grătarul cu câteva minute bune înainte de a pune carnea pe el. Acest truc vă salvează și dacă grătarul vostru nu este prea curat.

3. Straturi cât mai subțiri

Cu cât carnea este tăiată mai subțire, cu atât se va pătrunde mai repede. Care este cea mai adecvată grosime? Circa un centimetru. Iar dacă vă doriți ca rezultatul final să fie fraged și cât se poate de aromat, doar presați puțin cu mâinile bucata până ce ajunge la jumătatea grosimii originale.

4. Lăsați carnea în pace

Poate că vă întrebați ce poate însemna asta. Ușor. Cărnii îi trebuie puțin timp ca să se poată rumeni cum trebuie. Așa că trebuie să vă înarmați cu răbdare și să o lăsați să se prepare cum trebuie. Nu o mai întoarce din 5 în 5 secunde. Și mai ales, NU o presați pe grătar ca să îi grăbiți facerea, deoarece își va pierde tot sucul din ea.

5. Fără grăsime în plus

Ați văzut, probabil, cum se afumă totul în momentul în care curge grăsime pe cărbuni, corect? Ca să nu mai pățiți acest lucru, scăpați de excesul de marinată înainte de a pune carnea pe grătar. Dacă aveți cumva o bucată de carne mai grasă, puteți să o semipreparați în prealabil pe o plită.

6. Nu uitați de igiena alimentară

Este interesant cum gătitul în aer liber îi face pe oameni să uite efectiv de regulile de bază. După ce am menționat acest lucru, mereu să folosiți vase curate pentru a pune mâncarea gătită și niciodată să nu adăugați sosul de marinată folosită pentru carnea crudă peste cea gătită.

7. Supravegheați mereu grătarul

Orice ați face, un ochi să rămână mereu pe grătar! Suntem siguri că nu s-a întâmplat doar o dată să vă întoarceți cu spatele doar pentru o clipă și ați și văzut cum vi s-a distrus visul unui grătar delicios.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata