Uleiuri esențiale pe care să le ai în casă și proprietățile lor

De Continut Sponsorizat Lifestyle Publicitate 125 citiri
5 min citire
Folosite încă din antichitate pentru proprietățile terapeutice, uleiurile esențiale sunt substanțe volatile, extrase din plante, precum flori, frunze, scoarță, rădăcini și semințe. Utilizarea lor oferă avantaje diverse, mai cu seamă sistemului nervos. Aromele lor plăcute pot calma anxietatea și îmbunătăți rutina de somn. Uleiurile sunt recunoscute și pentru funcțiile antibacteriene și antifungice, tocmai de aceea sunt folosite pentru a dezinfecta diverse suprafețe sau a calma iritațiile pielii.

 

Totuși, alegerea produsului potrivit este influențată semnificativ de nevoile personale, dar și de utilizarea specifică a uleiului. Vrei să resimți din plin beneficiile utilizării uleiurilor esențiale? Urmează sfaturile de mai jos!

 

Top 3 uleiuri esențiale pe care să le ai în casă

 

Există o varietate de uleiuri esențiale pe care trebuie neapărat să le ai în casă. Iată doar trei dintre ele:

  1. Uleiul de lavandă – Este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate uleiuri esențiale. Lavanda are proprietăți calmante și relaxante. Tocmai de aceea, este recomandată pentru cei care se confruntă cu niveluri ridicate de stres sau anxietate. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a tensiunii musculare. O baie cu ulei esențial de lavandă te poate ajuta să-ți eliberezi mintea de energiile negative și să te bucuri de un somn liniștit.
  2. Uleiul de mentă – Recunoscut și apreciat tocmai datorită capacității de a ameliora o serie diversă de probleme și afecțiuni. Uleiul de mentă are efecte revigorante și energizante. Calmează durerile și ajută la relaxarea mușchilor. Poate ameliora iritațiile și tratează infecțiile respiratorii. Este indicat și celor care se confruntă cu dezechilibre ale sistemului digestiv. O rutină cu ulei esențial de mentă poate îndepărta senzațiile de balonare, indigestie sau greață.
  3. Uleiul de scorțișoară – Scorțișoara este cunoscută pentru capacitatea de reglare a nivelului de zahăr din sânge. Uleiul de scorțișoară poate sprijini, astfel, echilibrul glicemic și poate fi benefic în controlul diabetului de tip 2. Are efecte antiinflamatoare și analgezice și poate fi administrat pentru a calma diverse dureri. Aroma puternică pe care o oferă relaxează în profunzime simțurile și ajută la îmbunătățirea stării de spirit. Dacă vrei să scapi de efectele agitației cotidiene, utilizarea frecventă a unui ulei esențial de scorțișoară devine răspunsul ideal.

 

Cum pot fi combinate în alte blenduri

Cu cât diversifici mai mult gama de uleiuri esențiale, cu atât te vei bucura de mai multe avantaje.

 

Iată câteva combinații pe care trebuie neapărat să le încerci:

 

  • Mentă, lavandă și lămâie – Un mix efervescent, care te va ajuta să uiți complet de stările de nervozitate.
  • Scorțișoară și mandarine – Aromele dulci pe care le oferă cele două uleiuri îți vor asigura o energie debordantă.
  • Eucalipt și mentă – Alege să combini ulei esențial de mentă cu eucalipt pentru a crea un blend revigorant. Sunt eficiente în deschiderea căilor respiratorii și ameliorarea congestiei nazale.

 

Cum pot fi combinate pentru difuzoare și aromaterapie

 

Dacă vrei să combini eficient uleiurile esențiale pentru a te bucura din plin de efectele benefice ale aromaterapiei, e indicat să urmezi câteva etape:

 

  • Selectează uleiurile esențiale – Evaluează-ți nevoile și alege în consecință uleiurile. Asigură-te că optezi pentru variante de înaltă calitate și pure, pentru a obține rezultate optime.
  • Stabilește corespunzător proporțiile – De obicei, proporțiile pot varia în funcție de intensitatea dorită. O recomandare generală este să folosești între 3 și 5 picături pentru o aromă echilibrată și plăcută. Experimentează până găsești varianta care se pliază preferințelor tale.
  • Îmbină armonios notele – Ia în considerare notele de bază, mijloc și vârf ale uleiurilor esențiale. Notele de bază au o aromă persistentă, notele de mijloc potențează aroma, iar notele de vârf sunt ușoare. Combină uleiuri din fiecare categorie pentru a crea un blend echilibrat.

 

Folosirea uleiurilor esențiale este ideală pentru a spori sănătatea organismului.

Alege-ți varianta potrivită nevoilor și lasă-te purtat/ă de aromele irezistibile!