Un bărbat și-a dat foc într-un oraș din sud-estul Moscovei

Un tânăr și-a dat foc, în oraşul Reazan, situat la sud-est de Moscova, urlând că ”nu vrea să se ducă pe front” şi prezenta arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, la mai puţin de o săptămână după ce preşedintele rus a decretat o mobilizare a 300.000 de oameni care să-i consolideze trupele prezente în Ucraina, ilustrând disperarea profundă care a cuprins o parte a societăţii din Rusia.

Astfel că, tânărul, care a fost mobilizat, s-a dus în parcarea autogării din oraş, s-a stropit cu un lichid inflamabil şi şi-a dat foc.

Publicaţia independentă Novaia Gazeta, care a difuzat imagini înregistrate de camere de supraveghere, notează că victima are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului şi că a urlat, că ”nu vrea să se ducă pe front”.

”Stătea în drum, lângă autobuze. A luat foc şi a început să râdă şi să strige că nu vrea să se ducă în operaţiunea specială din Ucraina. Toate hainele i-au ars. Poliţia a venit imediat şi l-a luat mai târziu. A venit o ambulanţă”, a precizat un martor site-ului YA62.ru.

Manifestaţiile împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia, la data de 24 februarie, au rămas marginale, însă anunţarea unei mobilizări parţiale a precipitat evenimentele.

Novaia Gazeta notează că 54 de centre de înrolare militară şi clădiri administrative au fost incendiate de la începutul războiului, dintre care 17 în ultimele cinci zile.

În plus, un bărbat a deschis focul, luni, într-unul dintre aceste centre de recrutare, la Ust-Ilimsk, în regiunea Irkuţk, în Siberia, şi l-a rănit grav pe şeful centrului.

Victima a fost spitalizată în stare gravă.

”Anchetatori şi un criminolog acţionează la locul incidentului. Toate circumstanţele incidentului vor fi clarificate. Suspectul a fost arestat. El este interogat de către anchetatori. Victima a fost condusă într-o structură medicală”, a precizat postului francez BFMTV principala asistentă a şefului Comisiei ruse de anchetă din regiunea Irkuţk, Karina Golovaceva.

Manifestaţii s-au multiplicat, în ultimele zile, în mai multe regiuni defavorizate împotriva mobilizării parţiale, uneori haotică.

Mai mult decât atât, puterea rusă este acuzată de faptul că încearcă să mobilizeze cu prioritate în zone sărace şi izolate.

Mai mulți ruşi au luat cu asalt frontierele şi aeroporturile, după ce Putin a anunţat mobilizarea miercuri.

Așadar, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut ”greşeli” în această mobilizare, care urmează să fie corectate şi a sugerat că Kremlinul nu exclude o închidere a frontierelor, cu scopul de a împiedica fuga bărbaţilor la vârsta la care pot lupta.

Sursa: g4media.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata