Un fugar de genocid din Rwanda, arestat în Africa de Sud – tribunalul ONU

De Jurnalul Național Actuale Externe 230 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
Kayishema a fost inculpat de un tribunal ONU din Rwanda în 2001, dar a fost în libertate de atunci până la capturarea de miercuri.

Suspectul ruandez de genocid Fulgence Kayishema a fost arestat în Africa de Sud, a anunțat joi tribunalul Națiunilor Unite pentru crime de război comise în Rwanda.

El a fost arestat miercuri după ce a fost fugit din 2001.

Se presupune că Kayishema a orchestrat uciderea a aproximativ 2.000 de refugiați tutsi la Biserica Catolică Nyange în timpul genocidului din 1994 din Rwanda, a declarat Mecanismul Internațional Residual pentru Tribunalele Penale (IRMCT).

„Fulgence Kayishema a fost un fugar de mai bine de douăzeci de ani. Arestarea lui garantează că va face în sfârșit dreptate pentru presupusele sale crime”, a declarat procurorul IRMCT Serge Brammertz.

Kayishema a fost inculpat de Tribunalul Penal Internațional pentru Rwanda al ONU în 2001, care l-a acuzat de genocid și crime împotriva umanității pentru crime și alte crime comise în Prefectura Kibuye.

Brammertz a spus că ancheta care a dus la arestarea sa a cuprins mai multe țări din Africa și nu numai și a fost posibilă prin sprijinul și cooperarea autorităților sud-africane.

Tribunalul din Rwanda cu sediul în Tanzania și-a încheiat cazurile în 2008, după care IRMCT a fost înființat pentru a-și finaliza activitatea rămasă.

Tribunalul a trimis cazul lui Kayishema Rwandei în 2007, după ce țara a renunțat la pedeapsa cu moartea.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: , ,