Un scandal uriaș iscat între instituţiile ANPC și ANSVSA

De Jurnalul Național Actuale Companii 228 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În prezent, între două instituţii care ar trebui să apere cetăţenii, au pornit un adevărat război. Vorbim despre Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Sanitar-Venetrinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Reprezentanţii celor două îşi aduc acuzaţii reciproce în spaţiul public şi folosesc un limbaj nedemn de instituţii ale statului, finanţate din bani publici.

De altfel, scandalul a pornit după controalele din Satul de Vacanţă din Mamaia. Inspectorii Comandamentului Litoral 2023 al Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor îi cer preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, să înceteze orice formă de exprimare publică cu referire la activitatea lor.

În replică, acesta îi acuză că lucrează împreună cu comercianţii pentru a ascunde neregulille.

Astfel, „Vă încurcăm planurile, unora dintre voi? Poate în Dâmboviţa, Bucureşti şi pe unde scoatem la lumină REALITATEA! Vă luptaţi de ani de zile să ne ţineţi departe de producători, în ceea ce priveşte controalele IGIENICO SANITARE ! Ce vă este frică că vom găsi? Gunoi sub acoperire”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

În replică, ANSVSA susţine că atitudinea şefului ANPC este iresponsabilă, jignitoare şi cu profund dispreţ faţă de legislaţie.

La rândul său, „Vă solicităm ca strategiile dvs. personale şi de PR să vi le exersaţi fără nici o legătură directă sau indirectă cu ANSVSA, în limita atribuţiilor şi responsabilităţilor instituţionale şi în mediile care vă permit asta, cu precizare că NOI NU VĂ PERMITEM! În mod firesc, am solicita şi retractarea publică a afirmaţiilor, dar recunoaştem că suntem suficient de înţelegători cu faptul că anumite virtuţi umane sunt codificate genetic diferit de la individ la individ”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Şeful ANPC le-a răspuns celor de la ANSVSA dând mai multe exemple cu privire la activitatea inspectorilor.

Ca răspuns, „Dragi colegi, vă văd prea agitaţi! Să fie din cauza acţiunilor noastre, ce scot la lumină situaţii discutabile sau chiar greu de explicat? Să luăm un exemplu, legat de activitatea marilor retaileri, în vitrinele cărora am găsit rugină, insecte moarte, locaţii unde, prin acte normative bine ticluite, v-aţi plasat personal, aparent, nu atât de bine pregătiţi ca cei care au scris epistola jenantă transmisă presei! Un alt exemplu sunt acţiunile pe traseul produselor alimentare, până la producători, des verificate de către marii specialişti ai ANSVSA, aparent superficiali în anumite situaţii. Continuăm?”, a spus Horia Constantinescu.

Întregul scandal a pornit după ce vineri seară, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, şi comisari ai instituţiei au controlat mai mulţi agenţi economici din Satul de Vacanţă din municipiul Constanţa, iscându-se conflicte între aceştia şi unii dintre cei verificaţi. În comisari s-a aruncat cu mâncare şi le-au fost adresate injurii. Agenţii economici fuseseră anteriori controlaţi şi de inspectorii ANSVSA, care nu au găsit nereguli majore.

Sursa – www.antena3.ro

TAGGED: ,