Unele plante îmbunătăţesc aerul din apartamentul tău, iar dormitorul şi bucătăria sunt locurile cele mai indicate pentru a le ţine

De Jurnalul Național Actuale Agricultură 193 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În cadrul unei decoraţiuni a locuinței cu mai multe plante, este recomandabil să cunoşti acele plante care au proprietăți de îmbunătățire a aerului, prin eliminarea substanțelor toxice, cum ar fi formaldehiha. Astfel, care sunt florile care îți vor purifica imobilul?

Cum are loc procesul de purificare a aerului?

În timpul fotosintezei, plantele transformă dioxidul de carbon pe care îl expirăm în oxigen proaspăt și elimină toxinele din aerul pe care îl respirăm. Plante de apartament populare, pe care probabil le ai deja în casă sau pe care ți le dorești, pot purifica aerul din spațiul în care sunt puse.

Filtrarea substanțelor chimice toxice din dormitor și alte încăperi ale locuinței tale este crucială pentru o bună stare de sănătate. Poți scăpa de formaldehidă, care poate provoca iritații la nivelul nasului, gurii și gâtului. Benzenul poate fi eliminat, de asemenea, acesta provocând dureri de cap, dar nu numai.

 

Ce plante elimină substanțele toxice din aer

Smochinul plângător. Nu este doar o plantă drăguță care schimbă estetica locuinței tale, ci și o bună distrugătoare de toxine. Această plantă preia dăunătorii din aerul dintr-o încăpere, cum ar fi formaldehida și xilenul, și curăță spațiul de locuit de substanțele chimice nedorite.

Planta păianjen. Este una dintre plantele de apartament superbe, potrivite și pentru animalele de companie. Un studiu efectuat de cercetătorii NASA a arătat că poate elimina 95% din substanțele chimice din aer în 24 de ore. Filtrează multe toxine, inclusiv monoxidul de carbon.

Arborele banilor. Datorită afinității sale deosebite pentru compușii organici volatili, cel mai frecvent sub formă de gaze reziduale din vopsea sintetică sau covoare, această plantă purifică profund aerul. Este ideală pentru dormitor. Produce oxigen noapte, spre deosebire de altele.

Florile pe care să le ții în orice încăpere

Urzica decorativă. Da, urzica decorativă este o plantă potrivită pentru purificarea aerului din interior. Această plantă este deosebit de pricepută la îndepărtarea formaldehidei, care se găsește într-o gamă largă de produse de uz casnic. Necesită foarte puțină întreținere: udare minimă și puțină umbră.

Palmierul Areca. Să ai un palmier Areca în locuință va transforma totul în ceva mai sănătos. Această plantă este renumită pentru capacitatea sa de a acționa ca un purificator de aer prin eliminarea anumitor toxine, cum ar fi formaldehida și acetona, din aer.

Crinul păcii. Se spune că ar trebui ținută în băi, bucătării, dar și în alte spații umede. Asta datorită capacității sale naturale de a absorbi sporii de mucegai din aer. Încăperile care au această plantă în ele au cu până la 60% mai puțin mucegai și bacterii în aer, spun specialiștii.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: