Verifică-ți contul la pariuri online! Ai un motiv în plus de la biletu-zilei.com

Sursa: Financiarul.ro.

Agențiile de pariuri online sunt obligate prin lege să solicite de la noii clienți copii după documente personale, care să confirme faptul că datele furnizate la înscrierea pe platformă sunt reale. Nu există case de pariuri online autorizate care să nu te supună la o asemenea procedură.

De ce s-a impus verificarea contului? Sunt mai multe explicații. În primul rând, Statul își mărește șansele de a detecta eventualele tentative de spălare de bani prin intermediul industriei pariurilor. Se știe că această industrie este des vizată de operațiuni care țin de economia subterană. În al doilea rând, autoritățile se asigurau că nimeni nu scăpa de la plata impozitului pentru eventualele câștiguri. Fiecare cont este asociat cu un CNP. În momentul în care retrăgeai bani, retragerea era raportată de bookmaker către Fisc, înainte ca tu să depui Formularul 200.

Problema eludării plății impozitului a dispărut o dată cu schimbarea legislației în domeniu și stabilirea impozitării la sursă a pariurilor sportive. Începând cu martie 2018, operatorii rețin impozitul aferent fiecărei retrageri și îl virează către stat. Nu mai trebuie să faci niciun drum până la sediul administrației financiare.

Ce documente trebuie să trimiți

Revenind la procesul verificării identității, trebuie spus că operatorii de jocuri de noroc își iau o măsură de precauție împotriva celor care își deschid conturi multiple pentru a beneficia de cât mai multe bonusuri case de pariuri, o practică interzisă de regulamentul oricărei agenții.

Așadar, imediat după ce te-ai înscris pe platforma de pariuri, ești înștiințat că într-un termen de câteva zile trebuie să trimiți următoarele documente:

1. copie după un act de identitate;

2. copie după cardul bancar folosit pentru a depune bani în cont sau extras de cont.

Unii operatori solicită și o copie după o factură de utilități care să nu fie mai veche de trei luni. Alții amână această solicitare până în momentul în care vrei să faci o retragere.

Neîncrederea era reciprocă la început

În perioada de pionierat a pariurilor online, pariorii erau reticenți vizavi de solicitarea de a trimite o copie după cartea de identitate. Le era teamă să divulge informațiile personale, pentru că nu știau ce să creadă despre casele de pariuri. Este celebru un episod avându-l ca protagonist pe realizatorul de televiziune Mircea Badea, care și-a deschis cont la o casă de pariuri, l-a alimentat cu 400 de euro pentru a paria pe un meci de box, dar nu a fost de acord să trimită o copie după cartea de identitate și a pierdut banii depuși. Între timp, a înțeles și Badea că nu există nicio problemă de securitate.

Pericolul ca un hacker să spargă baza de date cu informațiile de pe carduri este mic spre foarte mic, fie că depui bani pe platforma de pariuri sportive, fie că alimentezi un cont de cazino online.

Agențiile de pariuri sunt precum niște instituții bancare. Au în echipă experți în securitate cibernetică, iar eu nu am auzit până acum să dispară bani cuiva de pe card. Ar fi o lovitură fatală pentru reputația oricărui operator de jocuri de noroc.

Măsuri de precauție

Atunci când trimiți copia solicitată după cardul bancar, ești instruit expres să acoperi codul CVV de pe spate și ultimele patru cifre ale numărului de pe fața cardului. Oricum, accesul la informațiile financiare ale clienților este restricționat la maxim în interiorul agențiilor de pariuri online, doar o mână de angajați lucrând cu aceste date personale.

Putem să privim problema și dintr-o altă perspectivă: angajații băncii au copie după actul tău de identitate și toate informațiile de pe cardul bancar? Au! De ce nu s-ar folosi aceștia de ele? Ideea este că transmiți informații personale oricând faci un contract cu cineva (cu furnizorii de utilități, de exemplu) și nu te temi că acel cineva le va folosi pentru a-și face un credit. La fel trebuie judecată și relația cu un bookmaker.

Biletu-zilei.com îți oferă un motiv în plus să verifici identitatea la pariuri online, ținându-te la curent cu bonusurile oferite de operatori pentru clienții care îndeplinesc această procedură.

Ca se meargă totul repede, este important să te asiguri că respecți întocmai cerințele bookmakerului, de la dimensiunea maximă a fișierelor transmise, până la format și la claritatea imaginilor.

Dacă nu îți verifici identitatea în termenul stabilit, contul este suspendat, iar banii depuși sunt virați la bugetul Statului!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata