Vlad Voiculescu doreşte să contribuie la a schimba lucrurile în domeniul sanitar

145

Vineri, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, că nu a luat încă, o decizie cu privire la activitatea sa politică, dar a precizat că doreşte să contribuie la a schimba lucrurile în domeniul sanitar şi să-i ajute pe cei care au nevoie.

În continuuare, „Ce îmi este foarte clar este că vreau să pun umărul în continuare la a schimba lucrurile în Sănătate şi la a-i ajuta pe cei care au nevoie. Este ceva dincolo de titlul de politician sau de ministru sau. Este rostul pe care l-am găsit până acum pentru viaţa mea”, a afirmat Voiculescu într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

În viaţa sa social-politică, întrebat dacă şi-a încheiat cariera politică, Voiculescu a răspuns: „Asta rămâne de văzut. Dar este o chestiune prea aspră, eu mai întâi trebui să decid ce voi face mai departe. N-au fost momente uşoare pentru mine”.

În tot acest timp, fostul ministru a mărturisit că îşi reproşează faptul că nu a avut o comunicare optimă.

„Puteam să arăt mai bine ceea ce se întâmplă în interior, puteam să arăt munca colegilor mei. Cred că am greşit în mai multe rânduri. Cred că am considerat că buna credinţă a mea şi a colegilor mei, a unui om precum Andreea Moldovan, nu mai trebuie demonstrată după mai bine de 10 ani de fapte. (…) Pare, de asemenea, că aş fi putut să fac o treabă mai bună în a răspunde unor întrebări poate mai repede, poate mai ferm, poate mai bine. (…) Nu am să îmi reproşez lucruri care ţin de faptele, de munca mea sau a colegilor mei. Cred că pentru patru luni s-a muncit enorm şi s-a muncit bine, s-a muncit cu rost, s-a muncit pe bazele corecte, nu pe ce îi trebuie unui partid sau altuia, ci ce le trebuie oamenilor şi specialiştilor din sistem”, a susţinut Voiculescu.

Vioculescu a mai afirmat că vede în locul său, la Ministerul Sănătăţii, „un om mai bun, mai priceput”.

„Cineva mai bun decât mine, mai priceput, poate şi politic, dar sper, şi o să fac tot ce pot eu, ca omul acesta să construiască instituţia respectivă, să construiască echipe, să facă lucrurile aşa încât, după ce pleacă din minister, chiar să rămână ceva în urmă, indiferent de cum arată imaginea respectivului ministru”, a adăugat Voiculescu.

Pe de altă parte, întrebat dacă o va susţine pe Ioana Mihăilă pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, în cazul în care aceasta va fi propunerea USR PULS, fostul ministru a precizat că îi va oferi sprijinul său.

„Dacă aceasta va fi decizia alianţei USR PLUS, ca doctor Ioana Mihăilă sau altcineva să meargă să preia portofoliul, evident că îi voi oferi toată susţinerea mea. Şi nu e vorba numai de mine, ci de întreaga echipă. (…) Ca să fie foarte clar, am intrat în politică şi eu şi colegi ai mei ca să facem o diferenţă, nu pentru o funcţie sau alta. Cu siguranţă voi pune umărul şi de acum încolo şi cu siguranţă pentru cei care vor o schimbare în acest sistem şi pentru cei care împărtăşesc valorile despre care am vorbit mai devreme, de adevăr, de profesionalism, de responsabilitate, de transparenţă, voi fi în continuare un partener”, a declarat Vlad Voiculescu.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata