Vladimir Putin a dat un ultimatum în război

De Jurnalul Național Actuale Externe 149 citiri
5 min citire
Situația din aceste zile de pe frontul ucrainean l-a determinat pe liderul de la Kremlin să reacționeze dur. Așa se face că, Vladimir Putin a dat ultimatum în război, anunțându-se o răsturnare de situație prin ordinele date în Ucraina.

Vladimir Putin îngrijorat de soarta razboiului din Ucraina

Este într-o permanentă căutare de suport militar în zona asiatică şi pare extrem de îngrijorat de soarta războiului său din Ucraina.

Recentele întâlniri cu omologul său din Coreea de Nord au avut ca principal scop, conform analiștilor, parafarea unui nou parteneriat militar, dar fără ca Putin să-i dezvăluie prea multe secrete lui Kim Jong Un, care a promis sprijin total pentru Rusia, în timp ce Putin promite tehnologie spațială pentru Coreea de Nord.

Vladimir Putin și Kim Jong Un

După ce a vizitat împreună cu Putin rampa de lansare de la o bază spațială îndepărtată din Orientul Îndepărtat al Rusiei, Kim și-a exprimat ”sprijinul deplin și necondiționat” și a declarat că Pyongyang va fi întotdeauna alături de Moscova pe frontul ”anti-imperialist”.

Însă, ofensiva ucraineană a creat mari probleme Rusiei în aceste ultime luni, iar Vladimir Putin s-a văzut nevoit să reacționeze dur, mai ales împotriva apropiaților săi, responsabili cu situația de pe front. așa se face că Vladimir Putin a dat ultimatum în război, acesta fiind îndreptat către Serghei Șoigu, ministrul apărării al Federației Ruse.

Vladimir Putin a dat ultimatum în război, îndreptat către Serghei Șoigu

Vladimir Putin le-a cerut generalilor săi să oprească contraofensiva ucraineană până la sfârșitul lunii octombrie și l-a însărcinat pe ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, să îmbunătățească situația de pe teren:

Astfel, „Putin i-ar fi dat ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, un termen de o lună, până la sfârșitul lunii octombrie 2023, pentru a îmbunătăți situația pe linia frontului, a opri contraofensivele ucrainene și a face ca forțele rusești să recâștige inițiativa pentru a lansa o operațiune ofensivă împotriva unui oraș important”, a declarat un reprezentant al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) într-o actualizare a datelor.

 

Ce ordin a dat liderul de la Kremlin în Ucraina

Din informaţiile reprezentantului ISW, este probabil ca în viitorul apropiat comandamentul militar rus să ordone atacuri necruțătoare în speranța de a forța contraofensiva ucraineană să atingă punctul maxim, chiar și cu un cost ridicat pentru capacitățile militare rusești.

Rusia a lansat o așa-numită ”operațiune militară specială” în Ucraina în februarie anul trecut, punând Ucraina sub o ocupație totală și provocând mii de morți și deplasând milioane de persoane.

În tot acest timp, soldații ucraineni au reușit să recupereze un alt oraș de lângă Bakhmut, duminică, iar Volodimir Zelenski a confirmat că armata sa a preluat controlul asupra Klishchiivka, un oraș situat la sud-vest de Bakhmut, într-o postare pe platforma de socializare X:

Astfel, ”Klishchiivka. Le mulțumesc războinicilor noștri pentru că ne-au eliberat țara. Brigăzile 80 de Asalt Aerian, 5 de Asalt și renumita brigadă 95 de Asalt Aerian, precum și Brigada de Asalt „Furia” a Poliției Naționale.

Mulțumesc tuturor celor care sunt puternici de la Kupiansk până la malul stâng al Khersonului!”, a scris Zelenski duminică după-amiază.

Vladimir Putin a dat ultimatum în război! Răsturnare de situație, ce ordin a dat în UcrainaSoldații ucraineni au reușit să recupereze Klishchiivka

În acest război, oraşul Bakhmut și zona înconjurătoare a fost locul unora dintre cele mai intense lupte din acest an în războiul dintre Rusia și Ucraina, lansat de președintele rus Vladimir Putin la 24 februarie 2022.

Recucerirea Klishchiivka marchează o victorie critică pentru cel mai recent efort de contraofensivă al Ucrainei, în timp ce aliații occidentali, al căror sprijin a susținut eforturile de apărare ale Ucrainei împotriva Moscovei, și-au exprimat, potrivit rapoartelor, îngrijorarea cu privire la progresul mai lent al acesteia.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,