Vladimir Putin ar putea anunţa vineri anexarea teritoriilor ocupate

Aşa numitele ”referendumuri” organizate de Rusia în patru regiuni din Ucraina urmează să se încheie marţi, notează Rador.

În plus, Britanicii spun că preşedintele rus Vladimir Putin va folosi următoarea ieşire publică pentru a proclama încă o aşa-zisă victorie.

De asemenea, Preşedintele Vladimir Putin se va adresa ambelor Camere ale Parlamentului rus vineri, 30 septembrie, şi ar putea anunţa oficial aderarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei, spune Ministerul Britanic al Apărării, în cea mai recentă actualizare a informaţiilor.

„Există o posibilitate realistă ca Putin să-şi folosească discursul pentru a anunţa oficial aderarea regiunilor ocupate ale Ucrainei la Federaţia Rusă. Referendumurile în curs de desfăşurare în aceste teritorii ar trebui să se încheie pe 27 septembrie”, se precizează în comunicat.

Liderii ruşi speră că anunţul anexării va fi văzută ca o justificare a „operaţiunii militare speciale” şi va consolida sprijinul patriotic pentru conflict.

Totodată, țările occidentale văd ”referendumurile” drept un pas înaintea anexării de către forţele ruse a 15% din teritoriul Ucrainei. Occidentul şi Ucraina nu au recunoscut ”referendumurile” şi consideră că rezultatul acestora a fost deja stabilit de Kremlin şi va fi folosit drept o scuză pentru a câştiga teren. ”Referendumurile” au loc în patru regiuni controlate parţial de forţele ruseşti.

Imaginile video înfăţişează soldaţi care merg din uşă în uşă, forţând oamenii să voteze, iar oficialii ucraineni au mai spus că ucrainenii au fost ameninţaţi cu pierderea locurilor de muncă. Orice anexare poate face ca Rusia să susţină că teritoriul său este atacat.

Mai mult decât atât, luni, Casa Albă a comunicat că va impune noi sancţiuni economice dacă Moscova anexează noi părţi din Ucraina.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata