Volumul de livrări al Cargus a crescut cu 20%, în 2020

Foto: economica.net
0 118

Cargus, una dintre cele mai importante companii de curierat din România, a raportat o creştere a volumului de livrări de peste 20%, în 2020, cu unele luni în care avansul a fost cu 30% mai mare faţă de aceleaşi luni din 2019, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Iar unul dintre principalii factori de creştere a fost sectorul B2C, întrucât consumatorii au căutat să-şi îmbunătăţească nivelul de confort în contextul actual. Livrările pentru categorii precum cultură, modă, bricolaj, IT&C, jucării şi cosmetice au crescut semnificativ în portofoliul Cargus în 2020, cu unele creşteri depăşind 100% în volume.

„2020 a fost un an foarte dinamic pentru întreaga industrie de curierat, iar Cargus a făcut investiţii semnificative pentru a se alinia noului context provocat de pandemia COVID-19. Evoluţia volumelor unor categorii de produse transportate de Cargus arată cum atenţia consumatorilor români s-a concentrat asupra activităţilor posibile în limitele stabilite de situaţia actuală. Cu multe restricţii în viaţa lor, românii s-au îndreptat către cultură, renovarea şi amenajarea locuinţelor şi telecomunicaţii pentru a-şi îmbunătăţi viaţa, aşteptând ca lucrurile să revină la normal. În ciuda constrângerilor cauzate de COVID-19 şi de creşterea volumelor, am reuşit să menţinem nivelul serviciilor la cea mai înaltă calitate, în principal datorită investiţiilor şi concentrării strategice pe livrarea la timp”, a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

În contextul companiei, pentru a se calibra la creşterile şi variaţiile de volum, dar şi la măsurile specifice de protecţie împotriva COVID-19, Cargus a investit semnificativ în capacitatea de sortare şi în eforturile de a proteja angajaţii şi clienţii companiei. Două dintre investiţiile-cheie realizate de Cargus în 2020 sunt depozitul Dragomireşti-Deal, o investiţie de 7 milioane de euro şi 4 milioane de euro investiţi în logistică şi actualizări IT&C.

Compania Cargus a fost prima care a introdus livrările contactless în industria de curierat din România şi a lansat un serviciu PrePaid, o soluţie concepută pentru a oferi mai multă predictibilitate IMM-urilor locale.

Aşadar, Cargus este unul dintre liderii industriei de curierat din România, cu o experienţă de peste 30 de ani pe piaţa locală. Echipa Cargus este formată din mai mult de 5.000 de angajaţi şi parteneri care au furnizat servicii de curierat persoanelor fizice şi companiilor printr-o reţea la nivel naţional de 60 de centre de sortare şi depozite, 68 de agenţii Cargus „Ship & Go” din România şi o flotă de peste 2.600 de vehicule de curierat.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata