Ziua Naţională a României, sărbătorită în mediul virtual la Tunis, printr-o serie de evenimente în premieră

0 111

De Ziua Naţională a României, la 1 Decmbrie 2020, Ambasada României la Tunis va vernisa pe website-ul misiunii diplomatice şi pe pagina sa de Facebook expoziţia online ”Relaţiile româno-tunisiene în arhivele diplomatice”, sărbătorită anul acesta în mediul virtual, printr-o serie de evenimente în premieră.

Într-un comunicat de presă al ambasadei se precizează că expoziţia conţine o serie de fotografii şi documente unicat datând din prima decadă de după stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, la 16 decembrie 1963. Este vorba de corespondenţă diplomatică, discursuri, rapoarte, comunicate comune.

Aseastă expoziţie va putea fi accesată la adresa http://tunis.mae.ro/local-news/2402.

În aceeaşi zi, va avea loc şi lansarea Asociaţiei culturale tunisiano-române, prima organizaţie a românilor din zona metropolitană Grand Tunis. Sub conducerea doamnei Natalia Dolganiuc, asociaţia are printre priorităţi organizarea de evenimente culturale (teatru, muzică, spectacole pentru copii şi adulţi) atât pentru comunitatea românească, cât şi pentru publicul larg tunisian, cooperarea cu asociaţii din România, încurajarea schimburilor culturale, participarea la programe educative, organizarea de seminarii şi de proiecte care să promoveze relaţiile bilaterale.

Cu aceeaşi ocazie, va fi lansat canalul de YouTube al Ambasadei României la Tunis, care cuprinde materiale video referitoare la activităţile misiunii diplomatice, reportaje şi interviuri acordate televiziunilor din Tunisia şi România, precum şi imagini de la vizitele oficiale şi de la activităţile comunităţii româneşti.

Canalul YouTube poate fi accesat la adresa:https://www.youtube.com/channel/UCqeFn7y8zHvXNr5q4Vc7V-w.

De asemenea, atât pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice, cât şi pe canalul TVR Internaţional vor fi transmise pe parcursul zilei de 1 Decembrie 2020, o serie de mesaje din partea cetăţenilor tunisieni către România şi românii de pretutindeni. În acest an, studenţii Lectoratului de limba română din Tunis, sub coordonarea conf. univ. dr. Florica Lia Faur, vor fi prezenţi pentru prima dată la un astfel de eveniment.

Tot în premieră, câţiva dintre miile de medici şi farmacişti tunisieni, care au studiat în universităţile româneşti, vor transmite un gând bun pentru a doua lor patrie, România. Evenimentul capătă o semnificaţie aparte în contextul epidemiologic actual, având în vedere rolul de excepţie al cadrelor medicale care tratează şi oferă îngrijire de specialitate în faţa pandemiei COVID-19.

În prezent, în condiţiile pandemice deosebite din anul 2020, Ambasada României la Tunis a identificat o serie de farmacii şi cabinete medicale din Tunisia şi a creat o listă de contacte cu cadrele medicale disponibile pentru acordarea asistenţei de
specialitate în limba română, atât membrilor comunităţii româneşti, cât şi cetăţenilor români care se află temporar pe teritoriul tunisian.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata