25 de şcoli din Alba, beneficiază de produse de igienizare în cadrul campaniei „Domestos susţine igiena în şcoli”

0 15

Dreptul la toalete continuă şi în pandemie, în acest sens, Domestos, în parteneriat cu Crucea Roşie Română, continuă demersurile începute în campania „Domestos susţine igiena în şcoli” şi trece la o nouă etapă de selecţie.

Încă 25 de şcoli, din 23 de judeţe, vor beneficia de kit-uri de produse de igienizare Domestos. Printre ele se numără şi unitatea de învăţământ Şcoala gimnazială Fărău, din judeţul Alba.

În acelaşi timp, faza actuală a campaniei aduce şi veşti legate de următoarea şcoală care va beneficia de renovarea toaletei.

Crucea Roşie Română şi Domestos au ales ca Liceul cu program sportiv din Botoşani să beneficieze de modernizarea grupurilor sanitare. Instituţia de învăţământ a fost dată în folosinţă în anul 1995 şi găzduieşte, în prezent, 870 de copii repartizaţi în 38 de clase, de la clasa 0 până la ultimul an de liceu. Elevii liceului au cucerit aproape 2,000 de medalii în competiţii sportive naţionale şi internaţionale, iar peste 150 de sportivi crescuţi în acest liceu au jucat sub culorile României în loturi naţionale de juniori.

„Ne pasă de viitorul elevilor din România şi ne dorim ca întoarcerea lor la şcoală să se realizeze în siguranţă, din punct de vedere igienic, fără nicio excepţie. În 2020, încă mai există şcoli cu toalete în curte, unde elevii sunt forţaţi să iasă în frig şi le este refuzat dreptul la decenţă şi igienă. Prin eforturile noastre ne dorim să ne putem mândri cu o Românie în care toţi elevii au acces la toalete curate. De aceea, de peste 5 ani susţinem unităţile de învăţământ şi igiena în şcoli. Acum, cu atât mai mult, în contextul COVID-19, eforturile noastre sunt concentrate pentru asigurarea de condiţii optime de igienă şi siguranţă a copiilor”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

„Analizăm periodic înscrierile primite în campanie şi nu ne este uşor să alegem o singură şcoală pe trimestru care beneficiază de construirea sau renovarea grupurilor sanitare. E trist şi îngrijorător că sunt atât de multe şcoli cu igienă precară în România şi că încă ne confruntăm cu situaţii unde există toalete în curtea şcolii. Continuaţi să ne semnalaţi problemele şcolilor pe care le cunoaşteţi şi înscrieţi-le în campanie pentru a oferi copiilor dreptul la toalete curate!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roşii Române.

În continuare se pot face înscrieri în campania „Domestos susţine igiena în şcoli”, pe site-ul campaniei pentru toate cele 3 categorii din concurs – construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea şi modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru întreţinere, curăţare şi igienizare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19. Până în prezent, au fost făcute 356 de înscrieri valide în toate cele 3 categorii.

Astfel, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba aminteşte faptul că în etapa a II-a a campaniei, care s-a desfăşurat în luna aprilie 2020, Şcoala gimnazială Singidava Cugir a fost una dintre şcolile selectate pentru primirea de produse de igienă pentru menţinerea curăţeniei şi igienizării toaletelor.

Din 2015 şi până în prezent, în fiecare an, Domestos îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de igienă din şcolile din România, dar şi la creşterea nivelului de conştientizare a importanţei igienei în rândul populaţiei.  Peste 50,000 de copii au beneficiat de condiţii mai bune în unităţile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 110.000 euro pentru renovarea toaletelor din şcolile şi grădiniţele din România, precum şi produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţii publice şi abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfăşoară în scopul alinării suferinţelor persoanelor aflate în situaţii de risc fără nicio deosebire în ceea ce priveşte naţionalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenenţa militară, socială sau politică. Crucea Roşie Română este prezentă la nivel naţional cu 47 de filiale teritoriale şi peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acţiunile sale.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata