400 de hectare cu vegetaţie uscată, cuprinse de flăcări la Vadu

Foto: focuspress.ro
0 2

În zona Vadu – Grindu Chituc, aproximativ 400 de hectare cu vegetaţie uscată au fost cuprinse de flăcări, pentru stingerea incendiului pompierii intervenind în jur de 18 ore, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”.

Anamaria Stoica purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, a precizat că focul a cuprins o suprafaţă mlăştinoasă, greu accesibilă, fiind mobilizaţi inclusiv pompieri care se aflau în afara orelor de serviciu.

„Incendiul de la Vadu a fost lichidat după aproximativ 18 ore. Am intervenit cu două autospeciale, din cadrul a două subunităţi, cu 18 oameni, dintre care 4 au venit din timpul lor liber, de acasă. Au ars aproximativ 400 de hectare. A fost vorba de o zonă mlăştinoasă, greu accesibilă, de aceea fiind lichidat destul de greu”, a declarat Stoica.

Pentru a limita extinderea focului pompierii au fost ajutaţi în timpul intervenţiei de lucrători ai administraţiei locale care, cu trei tractoare, au tras brazde de pământ pentru izolarea focului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x