5 sfaturi care te ajută să păstrezi fiecare încăpere din locuință organizată

5 min citire
Menținerea locuinței organizată este unul dintre lucrurile pe care fiecare persoană și le dorește, dar puține ajung într-adevăr să se bucure de el. Ordinea zilnică ocupă mult timp și energie, dar, dacă te ajuți de câteva sfaturi, vei putea păstra aranjat fiecare colțișor al casei tale. Acest lucru este posibil și te ajutăm prin cinci sfaturi pe care să le pui în aplicare, pentru o casă organizată.

 

1.  Regândește utilitatea livingului

Livingul este încăperea unde îți petreci majoritatea timpului, când vine vorba de relaxare sau munca de acasă. Și pentru a te bucura cu adevărat de momente relaxante, îți creezi confortul necesar prin mâncatul în fața televizorului, depozitarea lucrurilor nefolositoare sau curățenia lăsată pentru zilele libere.

 

Pentru a nu ajunge la scenarii în care să nu mai poți vorbi de relaxare din cauza lucrurilor împrăștiate peste tot, este momentul să îți regândești utilitatea livingului, astfel:

 

 • delimitează zona de relaxare de cea a spațiului de muncă;
 • formează un obicei prin care să mănânci în living doar atunci când te uiți la film sau îți inviți prietenii la tine;
 • mizează pe un stil de amenajare living, pentru a scăpa de lucrurile nefolositoare și a aduce valoare obiectelor din încăpere;
 • stabilește un plan de curățenie la fiecare trei zile, pentru a menține ordinea constantă.

 

2.  Nu transforma holul în spațiu de depozitare

Din lipsă de spațiu, fiecare loc se poate transforma într-un spațiu de depozitare, iar printre ele ar fi holul, care poate deveni cu ușurință un spațiu încărcat. Și cu cât este mai încărcat, cu atât oferă și senzația de loc dezorganizat.

 

Pentru că te întâmpină de fiecare dată când deschizi ușa de la intrare în casă, cel mai bine ar fi să menții holul aerisit:

 

 • evită să depozitezi cutii de pantofi și încearcă, în schimb, să alegi un mobilier care să îți permită să așezi toată încălțămintea;
 • dacă ai un hol mic, nu îl încărca vizual cu mobilier, pentru că îți va fi greu să faci curățenie;
 • când alegi un cuier, așază hainele sau alte obiecte în ordine, fără să fie depozitate unele peste altele.

 

3.  Păstrează cât mai puține obiecte în dormitor

Într-un dormitor ticsit cu obiecte, îți va veni greu să te odihnești și să păstrezi ordinea. Nu vei face altceva decât să îl transformi într-un spațiu de depozitare, dacă vrei să îți pui și măsuța de machiaj și biroul unde lucrezi.

 

Dacă ai un dormitor de mici dimensiuni, ia în considerare câteva sfaturi de amenajare dormitor mic și creează un stil adaptat nevoilor și preferințelor tale. Cu cât este un spațiu mai aerisit, cu atât odihna va fi mai bună, curățenia se va face rapid și vei avea un spațiu ordonat, fără prea mult efort.

 

4.  Aranjează obiectele din bucătărie pe categorii

Bucătăria este locul unde fiecare obiect este necesar și, oricât de multe ai avea, parcă tot mai ai nevoie de aceleași ustensile, dar într-un material diferit. Tot ce îți mai rămâne de făcut, în acest caz, este să le organizezi pe categorii, dar nu înainte de a le sorta pe cele cu adevărat folositoare:

 

 • Păstrează blatul de bucătărie curat și mizează pe rafturi pentru aranjarea obiectelor;
 • Așază condimentele în recipiente de aceleași dimensiuni;
 • Nu lăsa electrocasnicele mici la vedere;
 • Aranjează farfuriile după dimensiuni în dulap, astfel încât să le păstrezi organizat.

 

5.  Pune organizatoare în baie

Pentru a nu sfârși în a așeza produsele de uz zilnic la marginea chiuvetei sau sub ea, în cel mai rău caz, soluția ideală este să optezi pentru organizatoare. Pot fi corpuri de sine stătătoare, dacă ai o baie mai mare, sau agățate de perete, pentru una mică.

 

Astfel, îți va fi mai ușor să păstrezi ordinea, iar baia ta se poate transforma și vizual. Încearcă să păstrezi ordinea pe cât posibil și în ceea ce privește produsele din organizatoare, pentru a nu încărca întreaga încăpere.

 

 

Acestea sunt câteva sfaturi utile pe care le poți pune în aplicare în fiecare încăpere din locuința ta, pentru a păstra ordinea zile îndelungate.